CHP’li Böke: Üç-beş rantçı kamudan kaynak aktarıyor

CHP’li Böke: Üç-beş rantçı kamudan kaynak aktarıyor
3 Kasım 2017 21:45

Duayen gazeteci Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası gündeme bomba gibi düşecek konularla hız kesmeden devam ediyor.

 

 

 

İzmir Konak’ta canlı yayınla izleyicilerle buluşan Halk Arenası’nın konuklarından CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, ekim ayındaki yıllık enflasyon açıklamaları ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

 

Programda ilk kez söz verilen, ülke ekonomisindeki büyük sorunların çözümüne yönelik bilimsel projeleriyle dikkatleri üzerinde toplayan CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, “üç-beş rantçı sermaye şirkete kamudan kaynak aktarıyor” dedi.

 

SELİN SAYEK BÖKE: RAKAMLARA BAKIYORUM COŞAN EKONOMİ DEĞİL YALANLAR

 

Böke şöyle devam etti: “Tek derdi var iktidarlarının devam etmesi… Kalkınma hikayesi bir yana coşan ekonomi diyorlar. Rakamlara bakıyorum coşan ekonomi değil söyledikleri yalanlar.. Gerçek hayat pahalılığı… Her 100 kişiden 68’i borçlu mesela. Varsa yoksa sorunlar gittikçe büyüyor.

 

Çöküşü fark edelim. Merkez Bankası Başkanı ‘Enflasyon hedefimiz var’ dedi, yüzde 5 hedefi koydu. Sonra bu sene sonunda enflasyon hedefi yüzde 9,8 dedi. İşte çöküşün en somut ortaya çıktığı yer burası”

 

KİM BELİRLİYOR?

 

Böke, “Merkez Bankası kendine olan güveni kendi eliyle yok ediyor. Tahmini yükseltti, bağımsız da değil. Yaptığı işi yapamadığını itiraf ediyor. Gerçekte ise enflasyon yüzde 11,9. Hedef tutmuyor, tahmin tutmuyor, kandırılan iktidara ihtiyacımız yok. Gıda fiyatları, her gün bindiğimiz otobüs, dolmuş artık daha pahalı. Bu iktidar memura geldiği zaman yüzde 3,5 zammı büyük başarı gibi anlatıyor. Ama benzine zam yapmakta çekinmiyor. Vergiyi düşürmüyorlar, otomatik belirleniyormuş. Kim belirliyor?” ifadelerini kullandı.

 

RANTÇI ŞİRKETLERE KAMUDAN KAYNAK AKTARIYORLAR

 

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke konuşmasına şöyle devam etti: “Derdi kendi devamlılığı. Bu siyasi yapı laik değerlere saldırıyor. Bunu yaparken bilinçli yapıyor. Kendi siyasi İslamcı anlayışı için baskıcı düzene ihtiyaç duyuyor. Kendi devamını sağlayacak ekonomik düzeni kuruyor. 3-5 rantçı sermaye şirket var. Bunlara kamudan kaynak aktarıyor. 80 milyonun yerine bu 3-5 şirketi koyuyor.

 

 

Kaynak: Sözcü