CHP’li Böke: Saray açıkça bölücülük yapıyor

CHP’li Böke: Saray açıkça bölücülük yapıyor
6 Mart 2017 15:27

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke Erdoğan’ın “F 16’larla bomba yağdıranlar bugünün hayırcılarıdır” şeklindeki sözlerine yanıt verdi.

 

 

 

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

 

Selin Sayek Böke’nin açıklamalarından satırbaşları özetle şöyle:

 

 

 

İki gün sonra 8 Mart’ı kutlayacağız. Tabi kutlama denirse… Bir Emekçi Kadınlar Günü’ne daha zor ve ağırlaşan koşullarda giriyoruz. Türkiye’de kadın olmak demek her yerde varolmak için mücadele etmek gerekiyor. Kadın olmak her alanda eşitsizliğe maruz kalmaktır. Türkiye 142 ülke arasında eşitsizlik bakımından 15. sırada. Türkiye’de kadın olmak demek evinizin içinde şiddete maruz kalma tehdidiyle yaşamak demek. Bu rakamlar tesadüf değil. Gelenek veya kültürümüzden dolayı değller. Çünkü bu eşit olmayan tablo kullanılan siyasi tercihlerden kaynaklanıyor, kadına dair bakış açısından kaynaklanıyor.

Eğer siz yaptığınız politkalarla işgücünde kadın ve erkeği ayrı kılarsanız işveren erkeği tercih eder. Bu halde kadının ekonomik özgürlüğünün olmasından siz sorumlusunuzdur. Kadın ve erkek eşit olamaz derseniz bu eşitsizlikten siz sorumlu olursunuz.

Öncelikle bu siyasi zihniyetin değişmesi gerekiyor. Şimdi düzeni değiştirmek, itiraz ve ikaz için fırsatımız var. Biz kadınlar bunu başaracağız. Kadınlar, 16 Nisan’la Hayır’la başlayacak demokrasi yolculuğunun eşt paydaşı olacaklar.

 

 

SARAY BÖLÜCÜLÜK YAPIYOR

 

 

16 Nisan’a sayılı günler kaldı. Hayır dalga dalga büyüyor. SAray rejimi bölme, cepheleştirme çabalarına son sürat devam ediyor. Korkuya ve kortkutmaya başvuruyorlar.

“F 16’larla bomba yağdıranlar bugünün hayırcılarıdır” şeklinde bir ifade kullanıldı. Açıkça ifade etmek gerekir. Bu ifadenin kendisi bölücüklüktür. 80 milyonun kardeşliğime atılmış bir bombadır.

Türkiye’nin hayırında kimler birleşiyor. Siz FETÖ tarafından kandırılırken sizi uyaranlardır. Bugün hayır diyenler başka terör örgütüyle pazarlık yaparken buna yapmayın diyenler. Türkiye’yi böyle bölmeye hakkınız yok. Hem hayır hem evet diyenler demokratik hakkını kullanıyor. Bizim için hepsi eşittir. Saray saltanatı için 80 milyonun bölünmesine izin vermeyeceğiz. Türkiye ayrışmayacağız.

 

 

ALMANYA İLE KRİZ

 

 

İfade özgürlüğüne sahip olmamanın ne olduğunu biz biliriz. Ancak ifade özgürlüğünü kısıtlamayı en iyi AKP bilir. İptal edlen mitinglerimizden, tweetler nedeniyle tutuklanan gençlerden, gerçekleri yazdıkları için tutuklanan gazetecilerden, KHK ile bir gece yarısı atılan akademisyenlerden biliyoruz. Meydanlarda yediğimiz gazlardan coplardan biliyoruz. Sorumlularını da çok iyi biliyoruz. Biz kendimiz için neyi savunuyorsak herkes için aynı şeyi savunuruz.