CHP’li Bircan’dan videolu çağrı!

CHP’li Bircan’dan videolu çağrı!
19 Ocak 2017 09:00

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Anayasa değişikliği için vatandaşları hayır demeye çağırarak, “Bu bir direniş çağrısıdır, bu bir istiklal mücadelesidir” dedi.

 

 

 

 

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan sosyal medyadan yayınladığı bir video ile tüm vatandaşları ihanet teklifi olan anayasa değişikliğine hayır demeye davet etti.

 

 

CHP’li Bircan’ın Facebook, Twitter ve Youtube sosyal paylaşım sitelerine yüklediği videoyu “’Bu bir direniş çağrısıdır! Bu bir istiklal mücadelesidir! Dedelerimiz gibi ben de bu istiklal mücadelesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda seve seve canımı vermeye hazırım” üst başlığı ile paylaştı.

 

 

 

Bircan videoda 18 Ocak 2017 Çarşamba günü Anayasa değişiklik teklifinin ikinci turunun başlayacağını belirterek, şu mesajı paylaştı:

 

 

 

“AKP’nin cumhurbaşkanlığı sistemi dediği, diktatörlüğü getirdiği anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur görüşmelerine 18 Ocak 2017 Çarşamba günü başlıyoruz.

Türkiye için ihanet teklifi olan bu değişikliklere her zeminde direneceğiz.

Bu teklif cumhuriyeti yıkma, Türkiye Büyük Millet Meclisini yok etme Teklifidir.

 

 

Ben Edirne Milletvekili olarak, Edirneli olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Anayasa görüşmeleri sırasında Edirne’den aldığım telefonlar, mesajlar, mailler Cumhuriyet mücadelesinde bizlere verdiğiniz destek moral oldu, motive etti ve güç kattı.

Milletvekili rozeti için cumhuriyetimize hainlik etmeyi en büyük namussuzluk biliriz. Seçim tehdidi ile milletvekillerinin iradesini ipotek altına almaya çalışanlara diyoruz ki, hodri meydan.

Ülkemiz çok hükümetler gördü. Ancak hiçbir zaman kendi geçmişiyle, değerleriyle, kurtarıcısıyla bu kadar uğraşan başka bir hükümet görmedi. Bu hainlik başka ülkelerde de görülmedi.

 

 

Bu cumhuriyet, bu devlet çok saldırı, çok hainlik gördü. Hepsine karşı dimdik ayaktayız. Benim güzel şehrim Edirnem işgali gördü, Benim Edirne insanım direnişin ne olduğunu bilir. “Geldikleri gibi giderler” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatlarıdır. Bugün Edirne’de bayrağımız dalgalanıyorsa direnen dedelerimizin ve Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesindedir.

Benim insanım, Hangi partiye oy vermiş olurlarsa olsun, ülkemizin bölünmesini istemeyen, Atatürk milliyetçisi, vatanına bağlı tüm yurttaşlarımızı ihanet teklifine hayır demeye davet ediyorum. Yoksa gelecekte çocuklarımızın, torunlarımızın yüzüne bakamayız. Hesap veremeyiz.

Ama hainlik rüyaları görenler bilsin ki, hiç kimsenin gücü Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini ve kurduğu cumhuriyeti silmeye yetmeyecektir. Ben Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet değerlerimiz için canımı vermeye hazırım.

Direneceğiz ve kazanacağız.”