CHP’li Bircan’dan ‘hayır’lı ziyaretler!

CHP’li Bircan’dan ‘hayır’lı ziyaretler!
22 Mart 2017 10:17

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan referandum ziyaretleri kapsamında Edirne Merkez’le yurttaşlarla buluşarak Hayır’ı anlattı.

 

 

 

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, CHP Edirne Merkez İlçe yöneticileri ve belediye meclis üyeleri ile birlikte çarşı ve Çilingirler Caddesindeki esnafı ziyaret etti.

 

 

Bircan, esnafın dertlerini dinleyerek, referandumda oylanacak maddeleri tek tek anlattı. “Her esnaf buluşmamızda soruyorum, AKP’nin açıkladığı KOSGEB esnaf desteklerini aldınız mı ya da alan esnaf duydunuz mu diye. Ben daha bu destekleri alan esnaf görmedim de duymadım da” diyen Bircan, esnafın sıkıntılarını hiçe sayan bu Anayasa değişikliğine hayır denmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

 

Çilingirler Caddesinde esnafın yanında halk ile de bir araya gelen Bircan, “Yapılmak istenen değişiklikler Kurucumuz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyetimizi yok edecek. Biz Atatürk’ün torunu Edirneliler olarak buna izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

 

 

 

Bircan Merkez esnaf ve vatandaş ziyaretleri sonrasında Değirmenyeni ve Yolüstü köylerinde yurttaşlarla buluştu.

 

 

 

Erdin Bircan, Değirmenyeni Köyüne CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Merkez İlçe Başkanı Fevziye Kirezci, İl Gençlik Kolları Başkanı Kutay Özköse, İl Genel Meclis Başkanım Mehmet Geçmiş ve CHP örgütü ile birlikte giderek Değirmenyenililerle bir araya geldi. Bircan getirilmek istenen değişiklik ile Cumhurbaşkanının vasıfları belli olmayan istedi sayıdaki kişiyi kendine yardımcı atayacağını anlatarak, “Teklif geçerse, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atadıklarının bunları Fetö gibi, PKK gibi kandırmayacağını nereden bileceğiz? Üstelik atadığı bu yardımcılar da Cumhurbaşkanı gibi yargılanamayacağı için işledikleri suçlar da yanlarına kar kalacak” dedi.

 

 

 

Referandumda hayır demenin vatani görev olduğunu kaydeden Bircan, “Değirmenyeni’den rekor hayır oyu bekliyorum” diye konuştu.

 

 

Yolüstü Köyüne de CHP heyeti ile giden Bircan burada da Anayasa değişikliği ile amaçlanan tek adam rejimini anlattı. “Barzani’yi sözde Kürdistan bayrağı ile karşılayan AKP hükümeti bugün Kerkük’e de çekilen bu sözde Kürdistan bayrağının sebebidir. AKP’nin, kendi Televizyonun hava bülteninde bizim güneydoğumuzu Kürdistan sınırları içerisinde gösteren Barzani sevgisi her şeyi ortaya koyuyor. Bu zihniyetin anayasa değişikliğine hayır demek vatani görevdir” dedi.