CHP’li Bircan: Kurultay; Muharrem İnce’nin değil, tabanın ve seçmenin talebidir!

CHP’li Bircan: Kurultay; Muharrem İnce’nin değil, tabanın ve seçmenin talebidir!
7 Temmuz 2018 15:11

24 Haziran’da yapılan seçimlerin ardından, çıkan sonuçlardan dolayı CHP (Cumhuriyet Halk Partisi)’de olağanüstü kurultayın yapılması yönünde söylemler dile getirilmeye başlandı.

 

 

Deniz Çil / Gündem Saros

Konuyla ilgili olarak,  CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan görüşlerini açıkladı

 

 

“Ben değişimin olmasından yanayım”

 

 

CHP’de kurultay yapılması yönünde bir sürecin olmadığını ancak, parti örgütlerinde yapılması yönünde yoğun bir talebin olduğunu belirten Bircan, şunları söyledi: “Örgütlerde belli bir değişim talebi oluştu. Yaklaşık 30 il, il başkanlığı düzeyinde değişimden yana bir talep oluştu. Yeni gelen bilgiye göre; birkaç ilimiz daha bu yönde talepte bulunmuş. Edirne’de, pazartesi günü il ve ilçelerden katılacak seçilmişlerle toplantı düzenlenecek. Edirne’de olumlu ya da olumsuz yönde bir karar verilecek. Ama ben değişimin olmasından yanayım. Sayın Muharrem İnce’yle, yol arkadaşlığı yapıyoruz. Bizim yolumuz değişimden yanadır. Sayın Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı adayı olarak, girdiği seçimlerde partimizden daha fazla oy aldı. Bundan ötürü de, halkta önemli ölçüde bir talep oluştu. En önemlisi de, gençlerde belli bir talep oluştu. Bu da, Muharrem İnce’nin başarısıdır.”

 

 

“Kurultay; Muharrem İnce değil, tabanın ve seçmenin talebidir”

 

 

Erdin Bircan sözlerini şöyle devam etti: “Parti içerisinde bir değişim olduğunda, mevcut başarı çok daha farklı olacaktır. Yaklaşık 1 milyon 350 bin olan üye sayımızın 2 milyon 500 bine çıkartılması hedefleniyor. Bunlarında, 18-35 yaş arasında olması düşünülüyor. Bu önemli bir iddiadır ve başarılacağına inanıyoruz. Ayrıca, kurultay talebi; Muharrem İnce’nin değil, tabanın ve seçmenin talebidir. Seçmenin talebi, örgütlere yansıyınca değişim isteniyor. Şuanda, genel merkezin böyle bir talebi yok. Ne kadar imza toplandığı konusunda bilgimiz yok.”

 

 

“Ülkenin gidişatını iyi görmüyorum”

 

Bircan, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye seçimlerden yeni çıktı. Ama ekonomi yine düzelmedi ve ekonominin durumu çok kötü. Ülkenin normalleşmesi gerekirken, bakanlar sert açıklamalarda bulunarak, ayrıştırma yapılıyor. Ayrışma bu ülkeyi parçalar. Biz, birleşmeden yanayız. Bu ülkede demokrasi halen yok. OHAL halen devam ediyor. Ülkenin gidişatını iyi görmüyorum.”