CHP’li Bingöl, OHAL ile geçen 21 ayın bilançosunu derledi!

CHP’li Bingöl, OHAL ile geçen 21 ayın bilançosunu derledi!
19 Nisan 2018 12:43

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, OHAL’in yarattığı hak ihlallerinin derlendiği ve OHAL ile geçen 21 ayın bilançosunun yer aldığı bir rapor hazırladı.

 

 

21 aylık OHAL sürecinin Türkiye’nin en karanlık dönemi sayılan 12 Eylül dönemini bile geride bıraktığını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, “Türkiye artık kapı komşularının, iş arkadaşlarının, akrabaların birbirini ihbar ettiği, her an iftiraya uğrayacağı korkusuyla kimseye güvenmeyen, iktidarın gözüne girmek ve koltuk kapmak için yanı başındaki insanları jurnalleyen, ahlaken çöken sosyal ilişkilerin yüceltildiği bir döneme tanıklık etmektedir. Raporda derlenen verilerin açıkça ortaya koyduğu bir sonuç var, o da şu; 21 aylık OHAL süreci, hak ihlalleri konusunda Türkiye tarihinin en karanlık dönemi olan 12 Eylül’ü bile geçmiştir” dedi.

 

 

OHAL ve KHK’lar ile Türkiye’nin hukuk düzeninin temelden sarsıldığının vurgulandığı raporda, OHAL’in üniversitelere, kadınlara, emekçilere, hukuk sistemine, ekonomiye, doktorlara, çocuklara kısacası tüm Türkiye üzerindeki etkilerine değinildi.

 

Raporun tamamını okumak için tıklayın:

 

ohalraporu