CHP’li Bingöl: 1 Kasım seçiminin kazananı CHP olacak

CHP’li Bingöl: 1 Kasım seçiminin kazananı CHP olacak
27 Ağustos 2015 13:31

Bingöl: “Bahçeli’nin ve MHP yöneticilerinin ortaya koyduğu olumsuz tavır bugün hangi noktaya geldi hepimiz birlikte görüyoruz” dedi.

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’in bakanlık teklifini kabul etmesine ilişkin, “Son derece manidar özellikle 7 Haziran seçimleri sonrasında Sayın Bahçeli’nin ve MHP yöneticilerinin ortaya koyduğu olumsuz tavır bugün hangi noktaya geldi hepimiz birlikte görüyoruz” dedi.

 

Bingöl, TBMM’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

“DAVET MEKTUBUNU DA ALMADIM”

 

Bakanlık teklifini reddetmesine ilişkin Bingöl, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Hükümeti kuramayan birisine yeniden al seçim hükümeti kur demek bir defa son derece yanlış bir davranış. Bizim Genel Başkanımıza bu görev verilmedikten sonra bir de böyle bir anlayışla kurulan seçim hükümetine herhangi bir CHP milletvekilinin katılması asla düşünülemez. O açıdan da dün 5 arkadaş hep birlikte anında çok kısa süre içerisinde bu teklifi reddettik. Zaten ben davet mektubunu da almadım, davet mektubu ulaştırıldığında reddettim, hala davet mektubunun içeriğini dahi bilmiyorum. Sonuçta da davet mektubunu almamama rağmen arkadaşlarla bir değerlendirme yaptık. Başbakanlığa bunu reddettiğimizi de ayrıca bir mektupla bildirdik” dedi.

 

HDP’li vekillerin ve MHP’li Türkeş’in bakanlık teklifini kabul etmesine ilişkin soruya da Bingöl, “HDP zaten açıklama yapmıştı, bu teklifi kabul edeceklerini ifade etmişlerdi, HDP’nin kendi takdiridir, onlar parti olarak böyle bir karar verdiler. Ama Sayın Türkeş’in bu görevi kabul etmesi son derece farklı bir anlayışı ortaya koyuyor, o son derece manidar özellikle 7 Haziran seçimleri sonrasında Sayın Bahçeli’nin ve MHP yöneticilerinin ortaya koyduğu olumsuz tavır bugün hangi noktaya geldi hepimiz birlikte görüyoruz” yanıtını verdi.

 

YSK’nın önseçim kararına ilişkin de Bingöl, “YSK bir defa bugüne kadar uygulanan 90 günlük süreyi 60 güne düşürdü yani önseçimi zora sokan zaten bizatihi YSK’nın kendisi. 6 günlük süre içerisinde bu önseçimi yapmak zaten mucizeler ötesi bir şey zaten bunu da YSK gördüğü için bizim o teklifimizi haklı buldu. Sanıyorum bir mahkemeye böyle başvuru olmuş ama YSK’nın kararları kesin hükmünde kararlardır” dedi.

 

1 Kasım’da yapılacak seçime ilişkin Bingöl, “1 Kasım seçimini kazananı CHP olacak. 1 Kasım seçiminin kaybedeni AKP olacak” dedi.

 

Kaynak: ANKA