CHP’li Bilgehan: ‘Millete hakaret davası’ açıyoruz!

CHP’li Bilgehan: ‘Millete hakaret davası’ açıyoruz!
3 Kasım 2017 11:19

CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, dedesi İsmet İnönü hakkında çeşitli iddialarda bulunan AKP Milletvekili Metin Külünk hakkında hakaret davası açtı.

 

 

CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, dedesi İsmet İnönü hakkında çeşitli iddialarda bulunan AKP Milletvekili Metin Külünk’ün açıklamalarını eleştirerek “Bu deli saçması suçlamalara sessiz kalmayacağız. İnönü ailesi olarak bu haddini bilmez milletvekiline ’millete hakaret davası’ açıyoruz” dedi.

 

 

İsmet İnönü’nün torunu olan CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan ve CHP Milletvekilleri TBMM’de basın toplantısı düzenledi. AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün İsmet İnönü’ye ilişkin iddiaları karşısında ’millete hakaret’ davası açtıklarını kaydeden Ayşe Gülsün Bilgehan şunları söyledi:

 

 

“Sonunda 44 yıl önce aramızdan ayrılan İnönü’ yü FETÖ’cü de yaptılar. Kurtuluş Savaşı kahramanı İnönü’yü asker kaçağı ilan etmişlerdi önce, yakınlarda cumhuryietin kurucularına ’iki ayyaş’ dediler. AKP milletvekilerinden biri daha da ileri giderek Atatürk’ün zehirlendiğini önü sürerek İnönü’yü İsmet Paşayı hedef gösteriyor. Bu deli saçması suçlamalara sessiz kalmayacağız. İnönü ailesi olarak bu haddini bilmez milletvekiline ’millete hakaret davası’ açıyoruz. Biz de haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Cumhuriyet kahramanlarını kendi küçük kavgalarınızın dışında tutun. Size oy verenleri de incitiyorsunuz. Cumhuriyet Bayramını kutlayıp ertesi gün Cumhuriyeti kuranlara saldırıyorsunuz. Kimi kandırıyorsunuz? “