CHP’li Biçki: Edip Uğur Balıkesir’i yaşanmaz hale getirdi

CHP’li Biçki: Edip Uğur Balıkesir’i yaşanmaz hale getirdi
1 Ekim 2017 09:36

CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki Büyükşehir Belediyesinin uygulamalarıyla Balıkesir’i yaşanmaz hale getirdiğini ifade etti.

 

 

 

Biçki “ Büyükşehir belediyesi mahallelerin sokak aralarını bile Bal Park uygulaması ile paralı otopark haline getirdi.Mahalle de yaşayan vatandaş sokakta evinin önüne aracını park ettiğinde otopark parası ödemek zorunda kalıyor.Bu uygulama Artık Ana caddelerden Mahalledeki sokaklara indi.Halbuki bu yollar o sokak da yaşayan vatandaşlara aittir.Bal Park uygulaması yasal değildir.Bununla ilgili CHP’li Edremit ve Erdek Belediyeleri açtıkları davaları kazanmış ve Bal Park uygulamaları bu ilçelerimizde sona ermiştir” dedi.

 

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ TİCARETHANEYE ÇEVİRDİNİZ

 

Biçki ”Belediyelerin öncelikli amacı halka ücretsiz yada en düşük maliyetli hizmetleri sunmaktır. Belediyelerin öncelikli amacı kar elde etmek,para kazanmak değildir.Belediye ticarethane mantığı ile yönetilmez.Her gördüğün sokağı paralı otoparka çevirmekle yönetilmez.Belediyenin görevi Otopark ihtiyacını gidermek için yeni otoparklar yapmaktır.Her sokağı paralı otopark yapmakla bu sorun çözülmez.Edip Uğur bir an önce Balıkesir’i kendi şirketi ve Balıkesir halkını da müşteri görmekten vazgeçmelidir. Büyükşehir Belediyesinin AKP’li meclis üyelerinin kabul kararlarıyla vatandaşların evinin önü paralı otoparklara çevrilmektedir. Her gün yeni sokakların Bal Park uygulamasına dahil edildiği bu uygulamadan derhal vazgeçmelidir”dedi.