CHP’li Biçer’den Engin Ardıç’a: Şaklaban sensin, haddini bileceksin!

CHP’li Biçer’den Engin Ardıç’a: Şaklaban sensin, haddini bileceksin!
9 Kasım 2017 10:22

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, 1 Kasım Çarşamba günü yayınladığı “Çakma gaziler” başlıklı yazısı ile Gazilerimizi küçümseyen Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

 
Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç’ın, 1 Kasım 2017 tarihinde Sabah gazetesindeki yazısında vatanın bağımsızlığı, devamı için mücadele etmiş Gaziler ile ilgili, halkı ayrımcılığa, kin ve düşmanlığa tahrik edecek aynı zamanda Gazileri aşağılayacak ifadeler kullandığını belirten CHP’li Biçer; “Kendisini yazar zanneden Engin Ardıç denen adam saygınlığı tartışma konusu dahi olmayacak Gazilerimizi aşağılamış, hakaret etmiş ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmiştir. Gazilerimiz hiçbir zaman kişisel, maddi ve manevi bir çıkar gözeterek çalışmamış, vatanın bağımsızlığı ve bütünlüğü için, tek sermayesi olan canını feda etmekten kaçınmamıştır. Gazilerimiz ile ilgili söz söylemek senin haddin değil! Şaklaban sensin haddini bileceksin!” dedi.

 
Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç’ın, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 122. Maddesi uyarınca nefret ve ayrımcılık, 125. Maddesi uyarınca hakaret ve 216. Maddesi uyarınca halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlarını işlediğini belirten CHP’li Biçer, “Gazilerimiz, Devletimizde büyük bir görev bilinci ile hareket etmişlerdir. Gazilerimiz ülkemizin en önemli değerlerindendir. Onlar, bizler için en güç şartlarda bütün güçleri ve duygularıyla mücadele etmiş, canlarını bile vermekten asla çekinmemiş büyük şahsiyetlerdir. Gazilerimize verdiğimiz önem kendi kendimize verdiğimiz öneminde aynasıdır. Gazilik mertebesinin ulviyetine inanan her Türk insanı, bu vatan evlatlarının her zaman yanında olmuş olmaya da sonsuza dek devam edecektir.” dedi.

 
Engin Ardıç’ın 1 Kasım’da yayınlanan yazısının, Milli beraberliğe ve bütünlüğü aykırılık teşkil edecek bir davranış olduğunu ve yurttaşların gözünde Gazileri küçük düşürecek ifadeler olduğunu belirten CHP’li Milletvekili TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada da Engin Ardıç’ın yazısına değinerek AKP’ye yüklendi.