CHP’li Biçer: Buna müsaade edilirse yeni skandallar gelir

CHP’li Biçer: Buna müsaade edilirse yeni skandallar gelir
12 Kasım 2017 09:42

Manisa’da askerlerin zehirlenmesiyle gündeme gelen Rota Yemekçilik’in kardeş şirketi Eren Tabldot’un kaçak et tedarik ettiği ortaya çıktı. CHP’li Biçer şirketin korunduğunu ve yeni skandalların geleceğini söyledi

 

 

Mustafa Kömüş / Birgün

 

 

Manisa’da askerlerin zehirlenmesiyle gündeme gelen Rota Yemekçilik’in kardeş şirketi Eren Tabldot’un, et tedarik ettiği bir şirketin, sahte veteriner ve sağlık raporları düzenleyip piyasadan topladığı hayvanların etlerini kışlalara ve askeri birliklere verdiği ortaya çıktı.

 

 

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre Milli Savunma Bakanlığı’na (MSB) yemek servisi yapan üç şirketin et tedarik ettiği bir şirketin, sahte veteriner ve sağlık raporları düzenleyip piyasadan topladığı hayvanların etlerini kışlalara ve askeri birliklere verdiği ortaya çıktı. Etler bir karargâh ve beş ildeki birliklere dağıldı. Onlardan biri de Samsun’daki Sahra Sıhhiye Okulu’ydu. MSB, Sahra Sıhhiye Okulu’na yemek veren Eren Tabldot’un sözleşmesini feshedip 647 bin TL’lik teminatına el koyup 83 bin TL’lik zararı için dava açtı. Şirket ortağı Ferhat Acar’a kamu ihalelerine girme yasağı kondu. Eren Tabldot, Manisa’daki zehirlenmelerle adını duyuran Rota Yemekçilik’in kardeş şirketi. Konuyla ilgili BirGün’e konuşan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer “ROTA bile hâlâ yemek sağlayıcı olarak hizmet veriyor. Şirketin araştırılmasını istedik, AKP’liler müsaade etmedi. Şirketin yöneticilerinin AKP’li vekillerle ve Melih Gökçek ile fotoğrafları var. Kimden koruyorlar, neden korkuyorlar? Meclis Başkanlığı’na sorduk, cevap vermediler. AKP’liler tarafından korunduğu açık” dedi.

 

 

Bilgi alamıyoruz

 

 

ROTA’nın halihazırda 11 şirkete yemek verdiğini ifade eden Biçer “Bu bile aslında sansasyon yaratması gereken bir şey. Ama ne yazık ki defalarca dile getirdiğimiz halde yalnızca Manisa’daki birlikten bunu çektirebildik. Diğerleriyle ilgili de defalarca soru önergesi verdik, bilgi edinme hakkı çerçevesinde başvuruda bulunduk, ama sonuç elde edemedik. Her seferinde AKP duvarına tosladık. Ne bir yanıt geliyor ne bir adım atılıyor ne bir çözüm yoluna gidiliyor. Bunun dışında Diyarbakır’da ve Ankara’da birçok hastanenin yemek ihalesi hala ROTA’ya verilmiş durumda. Dolayısıyla durum çok riskli, bunun mutlaka araştırılması lazım. Ama kamuoyu da ne yazık ki yeterli duyarlılık göstermiyor bu duruma. Bugün (dün) de bu, ortaya çıktı. Eminim buna benzer şeyler ortaya çıkmaya devam edecek. Zaten üstü kapatılmaya çalışıldığı için ben ana sorumlular yargılansın diye şikayette bulundum. Hatta itibar kaybettirdiğim iddiasıyla bana dava bile açıldı bu yüzden. Halbuki benim elimde raporlar var” diye konuştu.

 

 

AKP’liler tarafından korunuyor

 

 

ROTA Genel Müdürü’nün geçen hafta tahliye edildiğini hatırlatan Biçer, şöyle devam etti: “AKP’liler tarafından bu şirket korunuyor. Geçmişlerine baktığımız zaman bu kadar kısa sürede büyüyen bir başka şirket yok. Bu yöneticiler, AKP’lilerle görüştüler. Vekillerle Melih Gökçek ile fotoğrafları var. Biz Meclis Başkanlığı’na sorduk. Bu yöneticiler 15 yıl içinde Meclis’i ziyaret etmiş midir? Ancak yanıt alamadık. Olumlu ya da olumsuz hiçbir cevap gelmedi. Çünkü yöneticiler ile AKP’lilerin açık ilişkisi mevcut bundan dolayı da Meclis Başkanlığı’ndan cevap alamadık. Cevap vermeyenler, bunlarla ihaleleri iptal etmeyenler bundan önce olduğu gibi bundan sonra olacaklardan da sorumlu.”

 

 

Araştırma Komisyonu kurulmasına AKP’lilerin izin vermediğini belirten Biçer “Zaten şirket yapısına bakınca defalarca isim değiştirmiş ama şirket ortakları aynı. Kendileri adına ihale alan küçük şirketler de var. Bu şekilde devam ediyorlar. Bunlar için Meclis Araştırma Komisyonu istedik, AKP’liler istemedi. Halbuki yapabilsek her şeyi ortaya çıkaracağız. Neden korkuyorlar, öğrenmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.