CHP’li Berberoğlu: Öcalan benim gözümde adli bir mahkumdur

CHP’li Berberoğlu: Öcalan benim gözümde adli bir mahkumdur
14 Kasım 2014 16:40

CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılacağı yönündeki iddialar üzerine, “Öcalan’ın muhatap olarak seçilmesine bizler karşıyız. Bunun muhatabı siyasi olmalıdır. Mecliste o siyasi düşünceleri olan veya o siyasi düşünceye yakın temsili olan kıymetli vekiller var. Abdullah Öcalan benim gözümde adli bir mahkumdur” dedi.

 
Bugün karayolu ile Amasya’ya gelerek partililerle buluşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, daha sonra Ferhat ve Şirin Aşıklar Müzesi’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bir basın mensubunun Mescidi Aksa’ya yapılan saldırıyla ilgili sorusuna Berberoğlu, “Biz kutsal yerlere yapılan her türlü saygısızlığa karşıyız. Hükümetten de bu yapılan saygısızlığa karşı bir tavır bekliyoruz. Laf dışında ne üretecekler hangi politikayı üretecekler?” dedi.

 

 

‘VEKİLLER DURURKEN İMRALI MUHATAP ALINMAMALI’

 

 

Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılacağı yönünde iddiaların hatırlatılması üzerine Berberoğlu şöyle konuştu:

 
“Öcalan’ın muhatap olarak alınarak seçilmesine bizler karşıyız. Oradan girelim o işe, yani bunun muhatabı siyasi olmalıdır. Mecliste o siyasi düşünceleri olan veya o siyasi düşünceye yakın temsili olan kıymetli vekiller var. Bu vekiller dururken, İmralı’yı doğrudan muhatap almak siyasetçinin işi değil diye düşünüyoruz. Biz CHP olarak, dolayısıyla bu noktadan sonra Abdullah Öcalan benim gözümde adli bir mahkumdur. Eğer bir siyasetçi gelip de onun konumu ile ilgili bir değişiklik istiyorsa bunu açık açık kamuoyu önünde söylemesi, gündeme getirmesi ve sonuçlarına da katlanması lazım, diye düşünüyorum.”