CHP’li belediyelerde çalışan memur ve işçiler, artık başkanlarla değil SODEMSEN ile muhatap olacak!

CHP’li belediyelerde çalışan memur ve işçiler, artık başkanlarla değil SODEMSEN ile muhatap olacak!
6 Aralık 2019 11:57

CHP’li başkanların yönetiminde yer aldığı Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği Derneği sendika oldu.

 

 

Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un da belediyelere yazı göndererek başkanlara, “Meclis’ten karar çıkarıp bu sendikaya üye olun” talimatı verdiği ortaya çıktı

 

 

0x0-chpli-baskanlara-patronluk-talimati-1575574603969

 

 

CHP, işçi sendikalarıyla toplu sözleşme masasına oturmak için bir işveren sendikası kurdu. SODEMSEN (Sosyal Demokrat Kamu İşverenler Sendikası) ismi verilen sendikanın kuruluşu tamamlandı ve yönetimine de CHP’nin İzmirli belediye başkanları getirildi. Bundan sonra CHP’li belediyelerde çalışan memur ve işçiler, artık belediye başkanlarıyla değil CHP’nin ‘patronlar kulubü’ SODEMSEN ile muhatap olacak.

 

 

İşçilerle toplu sözleşme masasına eskisi gibi başkan veya görevlendirdiği belediye yöneticileri değil bu sendika oturacak.

 

 

Eskiden muhatap olduğu belediye başkanlarını zam ve sosyal haklar konusunda daha rahat ikna eden işçi ve çalışanlar, CHP’nin örgütlediği ‘patronlar kulubü’ ile karşı karşıya kalacak.

 

2

 

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un halkın oylarıyla seçilen CHP’li başkanlara belediyeleri bu sendikaya üye yapmak için yazı gönderdiği anlaşıldı.

 

 

Torun’un başkanlara SODEMSEN’e üyelik ve toplu sözleşme yetkisi vermeleri için ‘meclislerinden ivedilikle karar çıkarma’ emri verdiği görüldü. Üstelik Torun, Meclisten çıkaracakları kararın metnini bile bu emir yazısına iliştirip başkanlara gönderdi. Başkanlar da birer birer bu emir yazısının gereğini yaptı.