CHP’li belediyeden örnek proje

CHP’li belediyeden örnek proje
21 Haziran 2018 17:30

Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat’ın girişimleri sonuç verdi; İlçede enerji üretimine başlandı.

 

 

 

Hozat ilçesinin çalışkan Belediye Başkanı CHP’li Celaleddin Polat girişimleri sonucu belediyeyi büyük bir maddi yükten daha kurtardı.

 

İlçenin belediye binası, su depoları ve cadde sokak aydınlatmalarının elektrik giderlerini doğal yollarla karşılamak için Fırat Kalkınma Ajansı’na “Hozat Belediyesi Kendi Enerjisini Üretiyor” projesini sunan Polat’ın girişimleri sonuç verdi.

 

Kabul edilen projenin çalışmalarının başlatılması üzerine Gazetemizmir’e açıklama yapan Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat şunları söyledi:

 

“Belediyemizin, Fırat Kalkınma Ajansı’na (FKA) sunduğu “Hozat Belediyesi Kendi Enerjisini Üretiyor” projesi kapsamında belediye binası, su depoları ile sokak ve cadde aydınlatmalarının elektrik ihtiyaçları güneş enerjisiyle karşılanacak. Projemizin ihalesi yapıldı ve yüklenici firma tarafından çalışmalar başladı. Çalışmaların ilk etabında yeni mahalle de bulunan su depolarına enerji sağlayacak güneş panellerinin kurulumu yapılmaya başlandı.

 

Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Projemizin hayata geçirilmesi ile belediyemize büyük yük olan elektrik faturalarından kurtulacağız. Yenilenebilir güneş enerjisi ile elektrik ücreti, dağıtım firmasına ödenen ücret ve diğer tüm gider kalemleri artık tarihe karışacak. Yaklaşık % 80 kar elde edilen maddi birikim, ilçemizin güzelleşmesi adına yapılacak diğer projelere ayrılacak.”