CHP’li belediyeden icralık olan çiftçiye traktör desteği!

CHP’li belediyeden icralık olan çiftçiye traktör desteği!
24 Ocak 2021 08:14

Saruhanlı’da tarımsal üretimin durmaması ve çiftçinin yükünü hafifletmek amacıyla CHP’li Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin ‘Üretim Durmasın, Çiftçimiz Kazansın’ sloganıyla örnek bir uygulamaya imza attı.

 

Mazot, gübre ve ilaç maliyetlerinin artması, Tarım-Kredi kooperatiflerine, bankalara borçları yüzünden birçok çiftçinin ya tarlası ya da traktörü icralık oldu. Türkiye’de tarımsal üretimde önemli bir noktada olan Manisa’da da traktörlerine haciz konulan yüzlerce çiftçi tarlasında ve bağında iş yapamaz hale geldi.

 

ÇİFTÇİNİN DERDİNE ÇARE

 

Sözcü’den İlker Kılıçaslan’ın haberine göre üretimin durmaması ve çiftçiye destek için CHP’li Saruhanlı Belediyesi devreye girdi. Saruhanlı’da tarımsal üretimin durmaması ve çiftçinin yükünü hafifletmek amacıyla CHP’li Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin ‘Üretim Durmasın, Çiftçimiz Kazansın’ sloganıyla örnek bir uygulamaya imza attı. Belediyeye ait 18 traktör mazotuyla birlikte ücretsiz olarak çiftçinin kullanımına sunuldu.

 

DEVAMI DA GELECEK

 

Çiftçiyle sürekli diyalog halinde olduklarını söyleyen Bilgin, üreticinin ‘Üretemiyoruz’ isyanına çözüm bulmak için belediye bünyesinde bir çalışma başlattıklarını ifade etti. Bilgin, şunları söyledi: “Pandemi döneminde ziyaret ettiğimiz çiftçilerden birisi bana ‘Üretemiyoruz başkan. Artık durma noktasına geldik. Traktörüm hacizli. Mazot alacak param yok’ dedi. Ben de bu isyanın üzerine çiftçimize nasıl destek oluruz diye bir çalışma başlattım. Belediyemiz şantiyesinde 18 adet traktörümüz var. Bu traktörlerimizi işlerimizi aksatmayacak şekilde hafta sonları çiftçimizin hizmetine sunduk. Ayrıca şahsıma ait traktörümü de çiftlerimizin hizmetine sundum.”

Başkan Bilgin, üreticiye katkı sağlamak için başka uygulamaları da hayata geçireceklerini söyledi.

 

ÜRETİM TEKRAR BAŞLADI
Başkan Bilgin, “Çiftçinin mazotlarını da ilçemizdeki hayırseverlerin katkılarıyla karşılıyoruz. Böylece çiftçimizin üretime devam etmesi için traktörlerimizi mazotlarıyla birlikte ücretsiz olarak hizmetlerine sunmuş olduk. Bu şekilde traktörü icralık olması sebebiyle tarlasında çalışamayan çiftçimiz tekrar çalışır hale geldi” ifadelerini kullandı.