CHP’li belediyede KAFA krizi…

CHP’li belediyede KAFA krizi…
21 Ekim 2016 10:19

Öğretmene kafa atan Mehmet Tuncer’i belediyede koordinatör başkan yardımcısı yapan Halil İbrahim Şenol’a tepkiler büyüyor. CHP İlçe Başkanı istifa sinyali verdi. Genel Merkez, krize el koyarak konuyla ilgili rapor istedi.

 

 

 

 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un Öğretmenler Günü’nde bir öğretmene kafa atarak burnunu kıran Özel Kalem Müdürü Mehmet Tuncer’i koordinatör başkan yardımcısı olarak atamasının ardından çıkan kriz derinleşiyor. Belediye Başkan Yardımcısı Abdürrahim Nursoy ile CHP’li meclis üyelerinin görevli oldukları komisyonlardan istifa etmesine rağmen Başkan Şenol, geri adım atmaya yanaşmadı.

 

“İstifa etmeye hazırım”

 

Bu arada CHP İlçe Başkanı Umut Tekin’den de istifa çıkışı geldi. Tekin, kendisini il binasına çağıran İl Başkanı Asuman Ali Güven’e “Uzun süredir ilçede yaşanan bir problem var, bunun çözülmesini istiyorum. Fakat konunun muhataplarında bu duyarlılığı göremiyorum. Eğer sorun ilçe başkanlığında ve şahsımda görülüyorsa istifa etmeye hazırım” dedi.

 

“Tek başına sorumluluk alamaz”

 

İl Başkanı Asuman Ali Güven ise, “Gereken neyse yapacağız” diye konuştu. Belediye Başkanı Şenol’un “Bu atama başkanın insiyatifindedir” şeklindeki açıklaması sorulan Güven, “Bu yaklaşım doğru değil. CHP’nin bir yönetim ayağı vardır. Parti, İl Başkanları, Belediye Meclis kurulu ve Belediye Başkanı vardır. Kimse kimseyi yok sayamaz ve inkar edemez. Tek başına kimsenin sorumluluk alması söz konusu değildir çünkü parti ve belediye uygulamaları bunu gerektirir” diye konuştu.

 

Genel Merkez el koydu

 

Öte yandan, Gaziemir’deki ‘atama’ krizine Genel Merkez el koydu. Partinin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, tepkiler üzerine CHP İl Başkanlığı’ndan konu ile ilgili rapor istedi. Torun, “İl başkanımız ile görüştüm. Ayrıntılı bilgi ve rapor istedim. Bir iki güne durum netleşir. Konuyu çok yakından takip ediyorum. Kendisi bana süreci kontrol altına alacağını söyledi. Bekliyoruz. İlçede durum normale dönmez ise gerekirse geliriz. Yerinde inceleme yapar ona göre de gerekeni yaparız” açıklamasında bulundu.

 

 

Kaynak: Yeni Asır