CHP’li Belediye’de grev başladı!

CHP’li Belediye’de grev başladı!
18 Ekim 2016 09:40

Bakırköy Belediyesi’nde TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 450’nin üzerinde işçi greve çıktı.

 

 

 

 

CHP’li Bakırköy Belediyesi ile Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası arasında mart ayından itibaren yürütülen Toplu İş Sözleşmesi’nde anlaşma sağlanamaması üzerine 450’nin üzerinde işçi greve çıktı. 530 işçiyi kapsayan sözleşme görüşmelerinde sendikanın kadrolu işçiler için talep ettiği ücrete yüzde 9 zam karşılanmadı. Belediye yönetimi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde çalışan işçilerin geçici olduğu iddiasıyla TİS imzalamak istemiyor. İşçilerin bir diğer talebi ise Mayıs ayında Bakırköy Belediyesi’nde işten atılan 17 işçinin işe geri alınması.

 

 

CHP’YE SESLENDİ

 

Bakırköy Belediyesi’ne ait Park Bahçeler, Yunus Emre Kültür Merkezi, Fen İşleri, Atölye Müdürlüğü ve Temizlik Müdürlüğü işçilerinin katıldığı grevde Belediye Başkanlığı binası önünde konuşan Belediye-İş 2 No’lu Şube Başkanı Erol Özdemir, “Demokrasiye en çok ihtiyaç duyduğumuz gunlerden geçiyoruz. Mevcut iktidardan farklılığınızı uygulamalarınızla göstermek zorundasınız” diyerek CHP’li Bakırköy Belediyesi yönetimine seslendi.

 

baki3

 

“Sınıfça sizleri alkışlıyoruz”, “Direne direne kazanacağız”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganlarını atan işçilere Bakırköy halkı da destek verdi. Sanatçı Pınar Aydınlar da grevcilere destek olanlar arasındaydı.

 

HAKLAR KUŞA ÇEVRİLMEK İSTENİYOR

 

Gazetemize konuşan Belediye-İş Yunus Emre Kültür Merkezi İşyeri Temsilcisi Hakan Yazıcı da, “Bu sene TİS dışında tutulmak isteniyoruz. Ekonomik olarak diğer bölümlerden aşağıdayız. 1500-1700 arasında 80 kişi var. En fazla alan 2300 aldı. TİS dışında tutup kadrolunun hakkı kuşa çevirmek isteniyor. Arkadaşlarımız da bundan 2 sene sonra benzeri durumla karşılaşabileceklerini düşünüyor. Yunus Emre iş güvencesi için, diğer arkadaşlar kazanılmış hakların kaybolmaması için grevde” dedi.

Kaynak: İstanbul/EVRENSEL