CHP’li belediye pazar yeri için referandum yapacak

CHP’li belediye pazar yeri için referandum yapacak
28 Nisan 2015 15:04

Adana’nın CHP’li merkez Çukurova İlçe Belediyesi’nin semt pazar yeri için referandum kararı aldığı 100’üncü Yıl Mahallesi sakinleri, 16 Mayıs’ta sandık başına gidip oy kullanacak.

 

 

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’i yaptığı halk gününde bir grup vatandaş, 100’üncü Yıl Mahallesi’nde pazar günü kurulan semt pazarının daha geniş ve uygun bir yere taşınmasını talep etti. Pazarcı esnafı da yıllardır aynı yerde tezgah açtıklarını halkın buraya alıştığını belirterek yer değişikliğine sıcak bakmadı. İki farklı görüş üzerine Belediye Başkanı Soner Çetin, pazar yeri için referandum kararı aldı. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından referandum için 16 Mayıs günü belirlendi. Kayıtlı 19 bin seçmeni olan 100’üncü Yıl Mahallesi’nin seçmen statüsündeki sakinleri oy kullanabilecek.

 

 

BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

 

 

Pazar yerinin başka bir alana taşınmasını isteyen mahalle muhtarı Mehmet Yakar ve bir grup vatandaşla pazarı gezen Başkan Soner Çetin, “Türkiye’de halka sorarak referandum yapacağız ve bir ilki daha gerçekleştireceğiz. ‘Pazar yeri taşınsın’ diyen de var, ‘Hayır, halk buraya alıştı, diğer tarafa kimse gelmez’ diyen de. O halde kararı halk versin. Broşürler hazırlayın, afişler yaptırın ve halkı ikna edin. Ne derseniz deyin ama sakın ola ki karşınızdakini kırmayın, küfür hariç her şey serbest”dedi.

 

 

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, referandum için tüm hazırlıkların belediye ekipleri tarafından yapılacağını, ancak propagandayı tarafların yapacağını söyledi. 100’üncü Yıl Mahallesi’nde uygun bir yere 16 Mayıs’ta sandıkların koyulacağını belirten Çetin, “Sadece referandum yapmayacağız, halaylar çekip türküler söyleyerek oy kullandıracağız. Türkiye’ye örnek olacağımıza inanıyoruz. Mahalle dışından sadece 150 pazarcı esnafı da oy kullanacak, karışıklık olmaması için her türlü önlemi alıyoruz” diye konuştu.