CHP’li Belediye hacklendi, vatandaşlar güne İngilizce küfürlü mesajla başladı

CHP’li Belediye hacklendi, vatandaşlar güne İngilizce küfürlü mesajla başladı
12 Aralık 2019 12:49

Küçükçekmece Belediyesi’nden ilçe sakinlerine sabaha karşı giden İngilizce küfürlü mesaj sonrası SMS sisteminin hacklendiği anlaşıldı. Küfürlü mesajların ardından Küçükçekmece Belediyesi bir açıklama yayımlayarak “Kurumumuzun dışarıdan aldığı SMS sistemiyle ilgili bir olumsuzluk olmuştur” dedi. Vatandaşlar belediyeye kişisel verilerin paylaşılmasına yönelik endişelerini iletti.

 

 

İstanbul Küçükçekmece’de yaşayanlar sabaha karşı belediyeden gelen İngilizce küfürlü bir mesaj aldı. Sabaha karşı 05.41 ile 05.48 aralığında yollanan mesaj sosyal medyanın en çok konuşulanları arasına girdi.

1

770 bin kişinin yaşadığı ilçede vatandaşlara gönderilen küfürlü mesajın Türkçe’si şöyle: “Çeneni kapat. g.tünü keseceğim. Güzel bir gün dilerim. Çeneni kapa ve yala. Sevgiler. Hacked by 0xf4c3 ”

2

Mesajın sosyal medyada yayılması üzerine belediyeden konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “12/12/2019 05:41’de gerçekleşen SMS bildirimi kurumumuzun dışarıdan aldığı SMS hizmeti kapsamında yaşanan bir olumsuzluk olmuştur. Kurumumuz mevcut veri altyapısı yedi katmanlı bir güvenlik sistemi ile korunmaktadır. Uluslararası ISO 27001 bilgi güvenliği standartlarının tüm koşullarını sağladığı bağımsız denetim kuruluşlarınca belgelendirilmiştir. Kurumumuz bilişim altyapısı ile korunan hiçbir kişisel verinizde kayıp veya sızıntı olmadığını tüm kamuoyuna saygı ile duyururuz.”