CHP’li Bekaroğlu: Millete değil iktidara karşıyız

CHP’li Bekaroğlu: Millete değil iktidara karşıyız
19 Mayıs 2015 16:36

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ile CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Enis Berberoğlu ve Mehmet Bekaroğlu Bağcılar Meydanı’nda partililerle buluştu.

 

AK Parti’nin iktidarda kalmak için yapılacak ne varsa yaptığını söyleyen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, “Biz sadece CHP’nin değil, bizim dışımızdaki 20 siyasi partinin de oylarına sahip çıkacağız” dedi. Almanya’da bir imamın mükerrer oy kullanırken yakalandığını hatırlatan Tekin, “Bunların din adamı değil, din tüccarı, din cambazı oldukları ortaya çıktı” dedi.

 

BEKAROĞLU: BİZ İKTİDARA KARŞIYIZ

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu da, CHP’nin, vaatleriyle, “yaşanacak bir Türkiye”yi anlattığını belirterek, “İyi de gidiyor. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan önce bizim vaatlerimizin gerçekçi olmadığını söylediler. Baktılar ki tutmadı bu eleştiri, yine bildikleri alana çekildiler. Halka şöyle bir şey söylüyorlar; ‘Şunlar var ya şunlar, size karşılar’ diyorlar. Öyle değil. Biz millete karşı değiliz. Millete, 3 Y ile, yani yasaklarla, yani yolsuzluklarla, yani yoksullukla mücadele edeceğiz deyip de iktidara gelen, ama ondan sonra yolsuzluğa batan, 13 yıl geçmesine rağmen hâlâ bu ülkede 17 milyon işsiz bırakan, yasakları kaldıracağız diye gelmelerine rağmen yeni yeni yasaklar koyan bu iktidara karşıyız” diye konuştu.

 

AK PARTİ SEÇİM ARACINA TEPKİ

 

Bu arada, Bekaroğlu konuştuğu sırada yakından geçen bir AK Parti seçim aracının müzik sesini yükseltmesine tepki gösteren CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, “Biz aynısını yapmayacağız” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da aynı duruma tepki göstererek, “Siyasette en önemli olan şey, aynı zamanda nezakettir. Ama ne yazık ki AKP’li yurttaşlarımızda yöneticilerinden sirayet eden bir nezaketsizlik var. Burada basın toplantısı yapıyoruz, sadece 10 dakika konuşacağız, biraz önce müzik sesini duydunuz. Yukarıdaki neyse, aşağıdakine de onlar sirayet etmiş. Ama tümünü ayın 7’sinde sandıkta süpüreceğiz” dedi.