CHP’li Bekaroğlu: 12 yıldır hiçbir Alevi, hakimlik ve savcılık sınavını kazanamıyor

CHP’li Bekaroğlu: 12 yıldır hiçbir Alevi, hakimlik ve savcılık sınavını kazanamıyor
23 Ekim 2014 19:46

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, son yıllarda toplumda insanların kimliklerine göre ayrılıştırıldığını öne sürerek “12 yıldır hiçbir Alevi vatandaş, hakimlik ve savcılık sınavını kazanamıyor” dedi.

 

İzmir’in Seferihisar Belediyesi ve İzmir Düşünce Topluluğu’nun birlikte düzenlediği Seferihisar Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan ‘Kimlik Siyaseti ve Ortadoğu’ konulu konferansa CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu konuşmacı olarak katıldı. Konferansı CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP’li Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Seferihisar İlçe Başkanı İsmail Yetişkin, İzmir Düşünce Topluluğu üyeleri ve çok sayıda vatandaş izledi.

 

Konferansın açılış konuşmasını yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bekaroğlu’nun engin bir kültürün temsilcisi olduğunu söyleyerek “Onun söyleyeceklerine çok ihtiyacımız var. Bugün yollarımız kesiştiği için çok memnunuz” dedi.

 

“TOPLUM BÖLÜNÜYOR”

 

Mehmet Bekaroğlu, 1,5 saat süren konuşmasında Büyük Ortadoğu Projesi, Ortadoğu’da bugün yaşananlar ve bölge üzerinde yapılan planlar hakkında bilgi verdi. 10 yıl boyunca Şam’a gittiğini ve Şam’da bugün yaşananları o günden kimsenin öngöremeyeceğini söyleyen Bekaroğlu, “10 yıl önce Şam’da herkes barış içerisinde yaşıyordu. Kimlikler ve inanç grupları üzerinde oynanan bir oyunla toplum birden bölündü. Kütüphanelerin, kültürün, tarihin ve 250 bin insanın yaşamını yitirdiği bir bölünme yaşandı ve sonu belirsiz savaş devam ediyor” dedi.

 

AK Parti hükümetinin kimlik siyaseti üzerinden toplumu böldüğünü öne süren Bekaroğlu, “12 yıldır hiçbir Alevi vatandaş, hakimlik ve savcılık sınavını kazanamadı. Kirlenme, barbarlaşma, öfke toplumda kaynıyor. Artık bu tablo tehlikeli olmaya başladı. Türkiye toplumu ciddi şekilde bölünüyor. Çoraklaşmaya doğru gidiyoruz. Daha tehlikeli şeyler olabilir” dedi.

 

CHP’nin kimlik siyaseti tuzağına düşmemesi gerektiğini savunan Bekaroğlu, şöyle konuştu:

 

“CHP kimlik siyasetinden çıkarsa AKP’nin bu büyük oyunu bozulacak. ‘Biz bu oyunu oynamıyoruz’ demeliyiz. Kimlikler ve değerler üzerinden siyaset yapılmamalı. Siyaset güvenli toplum, ekmeği büyütme, özgürlükleri sağlama hedeflerine odaklanmalı. Bu nedenle artık Türkiye’nin sosyal demokrat söylemlerle beslenen sosyal demokrat bir iktidara ihtiyacı var. Tüm bunları başarabileceğimizi düşündüğüm için bu partideyim ve çok heyecanlıyım.”

 

Konuşmanın sonunda Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, çiçek vererek Bekaroğlu’na teşekkür etti.