CHP’li Bayır’dan 4.5 yıldır almadığı milletvekili maaşıyla 56 kız çocuğuna burs

CHP’li Bayır’dan 4.5 yıldır almadığı milletvekili maaşıyla 56 kız çocuğuna burs
12 Aralık 2019 12:08

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, 4.5 yıldır milletvekili maaşını almıyor. Bayır seçildiği günden beri maaşını cüzdanına koymadan kız çocuklarına burs olarak veriyor. Bayır, milletvekili maaşıyla 56 kız çocuğunu okutuyor.

 

 

Tarafsız Haber AJansı’ndan Mehtap Gökdemir’in haberine göre Bir tane milletvekili maaşını almadığını belirten Bayır, “Hiç maaşımı almadım, hala almıyorum. 4.5 yıldır bir tane maaş almadım, 56 tane kız çocuğu okutuyorum” dedi.

 
KOMİSYON KURMUŞ

 

 

Burs için çok fazla müracaat olduğunu ifade eden Bayır, bu konuda bir komisyon kurduklarını da belirterek şöyle dedi:

“Genel müracaat o kadar fazlaydı ki eşim organize ediyordu, ‘nasıl yapayım’ dedi, 1500 müracaatı 50-60’ya nasıl düşüreceğiz. Tıp öğrencilerine 500 lira veriyoruz, hukuk öğrenicilerine 500 veriyoruz. Benim www.tacettinbayir.com sitemde burs başvuru formu var. Oraya müracaatları yapıyorlar. Formları alıyoruz eşim 5 kadınla bir komisyon kurdu, inceliyor.

Tacettin Bayır Kır Çiçekleri bursu adı altında. Eşim onları değerlendiriyor. Oturduğu muhtarlığı arıyoruz hakikaten yoksul mu, genelde kırsal kesimdekiler…

Başarı kriterimiz var. Mezun olan çocuklarımızla bir sözleşmemiz var, mutlaka mezun olduktan sonra ilk maaşını alınca o da bir çocuğa bir burs veriyor. 4.5 yılda şu anda 35 çocuğum mezun oldu. Avukat, doktor çıkanlar var.”