CHP’li Basmacı: Tavuk tüketimi uçuşta, insan sağlığı hiçe sayılıyor!

CHP’li Basmacı: Tavuk tüketimi uçuşta, insan sağlığı hiçe sayılıyor!
12 Nisan 2018 11:24

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili, Cumhuriyet Halk Partisi Yönetim Kurulu üyesi Melike Basmacı, Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba’ya Tavukları sordu.

 

 

TAVUK TÜKETİMİ UÇUŞTA

 

 

Melike Basmacı verdiği soru önergesinde Tavukların yetiştirilmesi sırasında kullanılan hormonları sordu. Gerekçesinde kanser artışlarının patlama yaşadığı ve Doktorların Halkı sık sık tavuk konusunda uyardığının altını çizdi.

 

 

“Fakıbaba’nın beyanına göre tavuklar yetiştirilirken hormon değil hibrit civciv kullanılıyor. Peki, nedir bu Hibrit civciv normal şartlarda 3-5 ayda yenilebilir duruma gelen tavuklar bu yöntemle 40 günde yenilir olgunluğa erişiyor. Bakanımız övünerek ülkede kişi başı tüketilen tavuk miktarı 2002 yılında 10 kg iken 2017 yılında yaklaşık %165 artarak 26,4 seviyelerine ulatmıştır diyor. Yetkililerimiz tavuk sağlıklıdır, hükümetimiz döneminde tavuk tüketimi iki buçuk kat artmıştır diyor, oysaki piyasadaki et pahalılığından dolayı evine et alamayan milyonlarca aile var bu durum tavuğa olan talebi artırmış kanser olaylarında patlama yaşanmıştır. Kimse ne yediğini bilmiyor. Kimse yediklerine güvenmiyor artık, bu mu sizin hayvancılık politikanız.”

 

 

İNSAN SAĞLIĞI HİÇE SAYILIYOR

 

 

Basmacı; ”Hatırlarsınız hepiniz eskiden tavuklar 2 saatten önce pişmezdi. Şimdiki tavuklar 10 dakikada pişiyor buna cevap olarak körpe hayvan deniliyor. Tavuklar nasıl oluyor da, yumurta hızında pişiyor? Birileri çok kötü bir şekilde sağlığımızla oynuyor.” dedi.