CHP’li Başkan Uysal: Amacım kurduğumuz medeniyet öğesini tüm Antalya’ya yaymak

CHP’li Başkan Uysal: Amacım kurduğumuz medeniyet öğesini tüm Antalya’ya yaymak
19 Kasım 2018 17:10

Antalya Muratpaşa İlçesini 4 yıldır yöneten Belediye Başkanı Ümit Uysal, göreve geldiği günden bu yana yaptıkları çalışmaları ve hedeflerini anlattı. Bir turizm merkezi olan Muratpaşa’da birçok projeye imza attıklarını belirten Başkan Uysal, yaklaşan yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmak istediğini söyledi.

 

 

 

İşte Muratpaşa Belediye Başkanı’nın yanıtları;

 

BİZE KENDİNİZDEN KISACA BAHSEDER MİSİNİZ ?

 

Ümit Uysal: Evet, ben Ümit Uysal.1970 Afşin doğumluyum,Antalya’lıyım . Kemer Ovacık İlkokulu, Serik Üründü İlkokulu, Antalya İstiklal Ortaokulu ve İzmir Karabağlar Cumhuriyet Lisesin’den sonra Ankara Hukuk Fakültesini bitirdim. 1992 yılından itibaren hem avukatlığa başladım hem de aynı yıl CHP’nin yeniden açılışında (12 Eylül’de kapatılmıştı) malum kurucular arasında yer aldım. 22 yıl Antalya’da avukatlık yaptım. CHP’de İl yöneticiliği, il gençlik kolu başkanlığı, il başkanlığı gibi görevlerde bulundum. 30 Mart 2014’de Muratpaşa Belediye Başkanı seçildim. Evliyim 2 çocuğum var.

 

BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÖNEMİNİZDE HANGİ YENİLİKLERİ GETİRDİNİZ?

 

Ümit Uysal: Yaptığımız her şey aşağı yukarı bir yenilik niteliğindedir. Belediye hizmetlerini 3 ana grupta topladık:
1- Temel altyapı hizmetleri, yollar, parklar, binalar, temizlik hizmetleri vs. gibi hepsine inovasyon getirdik, yenilik getirdik.
2- Sosyal hizmetler bu zaten hemen hemen sıfırdan kurduğumuz bir düzen oldu, 21 bin kişiye sosyal hizmet götürüyoruz. Bunun dışında kardeşleşme, komşulaşma, hizmette adalet, bütün önemli günler, milli günler, dini günler, kitle sporları, kitle kültür faaliyetleri ve bütün bunların tek bir telefondan bütün insanlara eşit dağıtılması, değerli kamusal alanların kamuya açık tutulması.
3- 7 tane patentli proje yaptık .Belediyecilikte yaptığımız her iş aşağı yukarı bir yenilik, bir farklı yaklaşım niteliğinde oldu,Her şeyimizi kendimiz ürettik,Yüzde yüz vergilerden oluşan ekonomiyi hizmete çevirmek için doğrudan metotlar ürettik, binalar yaptık, yeşil alanlar ürettik. 4 bin konteyner yer altına aldık. Evladiyelik kırk yıl ömürlü yol altyapısını göz boyamadan yeniledik. Doğalgaz getirdik, imar plan sorunlarına çözüm getirdik. Ermenek mülkiyet sorunlarına çözüm getirdik. Şuan çoğu aklıma gelmeyen onlarca soruna, çok köklü, kalıcı ve yenilikçi çözümler ürettik.

 

Haberin devamı için tıklayın;

Kaynak: İsmail AKIN / Antalya/Sözcü