CHP’li Başkan Uyanık’ın ısrarlı takibi ve Halkın Habercisi’nin gündeme getirmesiyle o ihale iptal edildi!

CHP’li Başkan Uyanık’ın ısrarlı takibi ve Halkın Habercisi’nin gündeme getirmesiyle o ihale iptal edildi!
21 Mart 2020 14:04

Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı tesislerin ihtiyacı olan 36 aylık taşımalı yemek hizmeti alımıyla ilgili usulsüzlük iddiaları üzerine CHP Bitlis İl Başkanı Veysi Uyanık’ın Valiliğe başvurusu ve haberin Halkın Habercisi’nde yer almasıyla ihale iptal edildi.

 

 

 

Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü’nde, ilk ihale ilanında olmayan şartların zeyilname ile değiştirilerek ihaleye katılım koşullarının kısıtlanması kafalarda soru işaretlerine neden olmuş ve konu Halkın Habercisi’nde gündeme getirilmişti:

 

 

Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü’ndeki usulsüzlük iddiaları CHP’li Başkan Uyanık’ı harekete geçirdi!

 

 

CHP Bitlis İl Başkanı Veysi Uyanık “İhale şartlarının değiştirilmesi, işin daha önceden belirlenen birilerine adrese teslim olarak ayarlanması sık başvurulan bir yöntemdir” diyerek Valiliğe başvurmuştu.

 

 

2222234

 

CHP İl Başkanı Veysi Uyanık’ın konuyu ısrarla takibi, Valiliğe verdiği dilekçe ve konunun Halkın Habercisi’nde yer alması sonuç verdi; belki de kamu kaynaklarında binlerce lira israfa neden olacak ihale iptal edildi.

 

CHP Bitlis İl Başkanı Uyanık’ın bu tavrının diğer CHP il ve ilçe başkanlarına örnek olmasıyla israf düzeninin son bulması adına bir çoban ateşi yakılmış olduğunu düşünmek gelecek adına umut verici.