CHP’li Başkan İmam Hatip’te! ‘İmam Hatip’lerin önemli bir misyonu var’

CHP’li Başkan İmam Hatip’te! ‘İmam Hatip’lerin önemli bir misyonu var’
13 Ocak 2018 10:12

Ayazağa Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, imam hatip okuluna giderek konuşma yaptı.

 

 

Genç, maneviyat duygusunun insanlara doğru aktarılması konusunda imam hatiplerin önemli bir misyonu bulunduğu söyledi. Başkan Genç, insanların inanış yapısının bozulmaması için bu duygunun korunması gerektiğini ve merdiven altı cahilliklere müsaade edilmemesi gerektiğini vurguladı.

 

 

“Gelecek Benim Ben Geleceğim” projesi kapsamında onarılan Ayazağa Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, toplumsal geleneklerin yaşatılması ve maneviyatın aktarılması konusunda imam hatiplerin rolünün büyük olduğunu söyledi.

 

 

İmam hatiplerin diğer okullardan farklı bir misyonu bulunduğunu belirten Başkan Genç, “Sizler, toplumsal geleneklerin aktarılması anlamında ve maneviyat dediğimiz duygu tarafının aktarılması anlamında, çok büyük önem arz ediyorsunuz. Biz bunları doğru yapamazsak, gazetelerde çokça rastladığımız merdivenaltı cahillikler ve bilinçsizlikler, insanların olmazsa olmaz inanış yapısının çatırdamasına ve parçalanmasına neden olacaktır. Sizin bu anlamda bir farkınız olmalı” ifadelerini kullandı.