CHP’li Başkan Çankaya’yı parsel parsel satıyor mu?!

CHP’li Başkan Çankaya’yı parsel parsel satıyor mu?!
23 Kasım 2017 10:52

“Arsa satmadık” diye övünen CHP’li Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen, daha geçtiğimiz hafta satılığa çıkardığı 110 milyon TL değerindeki 23 arsanın listesini unuttu. Taşdelen başka arazilerin de satışı için meclisten yetki aldı.

 

 

Aykut Gören’in haberine göre, CHP’li Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, belediyenin bütçesine kaynak sağlayabilmek için deyim yerindeyse her ay arsa satışı yapıyor. Göz göre göre belediyenin arsalarını satan Başkan Taşdelen’in geçtiğimiz günlerde açılışını yaptığı Vedat Dalokay Nikâh Salonu’ndaki konuşmasında vatandaşlara, “3,5 yılda Çankaya tarihinde görülmemiş yatırımları hayata geçirdik. Ve bunları yaparken vatandaşın parasını har vurup harman savurmadık. Beş kuruş borç almadık, arsa satmadık. Aksine belediyenin kaynaklarını artırdık” demesi ise dikkat çekti.

 

 

23 ARAZİYİ SATIŞA ÇIKARDI
Arsa satmadığını iddia eden Taşdelen, daha geçtiğimiz hafta Çankaya Belediyesi’nin Çayyolu, Öveçler ve Dikmen gibi bölgelerindeki 23 arazisini satılığa çıkarmıştı. Arsa satış listesini unutan Taşdelen, satılığa çıkardığı 23 arsa için toplam 110 milyon TL para istedi. Arsa gelirleriyle belediye bütçesine katkı sağlamaya çalışan Taşdelen, belediye şirketlerine ise milyonlarca TL aktardı. Taşdelen’in bu tutumu Sayıştay’ın da tepkisini çekmişti. Çankaya Belediyesi, 2016 yılında da toplam 32 milyon TL’lik arsa satışı gerçekleştirdi.

 

 

DAHA DA SATACAK
Çankaya Belediyesi’ne ait Maltepe AVM’yi bile satılığa çıkaran ve “Kalp kırmadık rekor kırdık” sloganıyla siyaset yapan genç Belediye Başkanı Alper Taşdelen arsa satış rekoru kırmaya devam edecek. 2017 yılı içinde birçok arazinin satışı için Belediye Meclisi’nden yetki alan Alper Taşdelen, belediyenin Mamak İmrahor’daki 40 dönümlük arsasını da satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Söz konusu arsanın ise piyasa değerinin en az 30 milyon TL olduğu ifade ediliyor.