CHP’li Başkan Balaban: CHP’li seçmenin başka partiye oy vermemesi için güçlü bir aday çıkaracağız!

CHP’li Başkan Balaban: CHP’li seçmenin başka partiye oy vermemesi için güçlü bir aday çıkaracağız!
28 Ekim 2018 15:39

CHP İl Başkanı Semih Balaban, CHP seçmeninin yerel seçimlerde oylarını başka partilere vermemesi adına önlem aldıklarını belirterek, “CHP seçmenine iyi bir aday, güçlü bir birliktelikle 252 bin oyun fazlasının kendi adayına atması yolunda bir önlem alacağız” dedi.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Başkanı Semih Balaban, Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu. Manisa’da birden fazla adayın olduğu ilçede ön seçim yapılacağını kaydeden Balaban, “CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Ferdi Zeyrek aday adaylığı için başvuruda bulundu. Bu kararı 17 ilçe teşkilatıyla, genel merkezle değerlendireceğiz. Bu konuda son kararı örgüt ile birlikte genel merkez verecek. Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için bir ismi telaffuz etmemiz mümkün değil. Ama önümüzdeki günlerde işbirlik içerisinde güzel şeyler göreceğiz ve bunu yaşayacağız” dedi.

 

 

EĞİLİM YOKLAMASI KASIM’DA

 

 

Balaban, şöyle devam etti: “9 Şubat’ı beklemeden eğilim yoklamasını genel merkez ve il denetiminde ilçelerde yapacağız. Turgutlu, Salihli ve Akhisar’da kesinlikle ön seçim yani eğilim yoklamasını gerçekleştireceğiz. Özellikle Akhisar’da 6 tane aday adayımız var. Yoğun bir ilgi var. Bu anlamda da sandığı koyduğumuzda hiçbir aday adayı küsmeyecek. Demokratik bir şekilde seçim gerçekleşecek. Şehzadeler’de aday adayı yok. Bunun bazı nedenleri var. Şehzadeler’de Nurettin Dingaz, Nazım Şafak ve Netice Okutan’ın kendi aralarında yapacağı anlaşmanın ardından adayı açıklama kararı aldık.”

 

 

OY KAÇIRMAYA ÖNLEM

 

 

Son CHP seçmenin özellikle yerel seçimlerde oylarını başka partilere vermesin değerlendiren Balaban, “CHP seçmenine iyi bir aday, güçlü bir birliktelikle 252 bin oyun fazlasının kendi adayına atması yolunda bir önlem alacağız. Dediğim gibi güçlü bir aday ve güçlü bir birliktelik ile bunu sağlayacağız.”