CHP’li Başevirgen’den deprem korkusu yaşayan vatandaşlar için psikolojik destek çağrısı!

CHP’li Başevirgen’den deprem korkusu yaşayan vatandaşlar için psikolojik destek çağrısı!
7 Şubat 2020 12:05

CHP Manisa Milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Bekir Başevirgen, son günlerde özellikle Elazığ, Malatya ve Manisa’da yaşanan depremler ve bu depremlerin bölgede yaşayan vatandaşlar üzerinde yarattığı deprem korkusu için Sağlık Bakanlığı’na, vatandaşlara psikolojik destek vermeleri çağrısında bulundu.

 

 

CHP’li Başevirgen, ülkemizin coğrafi yapısı nedeni ile depremden kaçınmanın mümkün olmadığını ancak önlem alınabilir olduğunu ifade ederek binalar kadar, fay hatlarının yoğun olarak geçtiği bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın da psikolojik olarak bu duruma hazırlıklı olmaları gerektiğini belirtti.

Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen deprem sonrası yaşanan psikolojik travmalar nedeni ile de Sağlık Bakanlığı’na yaptığı çağrıda şunları kaydetti :

 

 

“Son günlerde içimizi yakan depremler ve acı kayıplar yaşıyoruz. Elazığ ve Malatya’da olduğu gibi Manisamızın özellikle Akhisar ve Kırkağaç ilçelerini etkileyen depremler ve sürekli devam eden artçı sarsıntılar bölgede yaşayan vatandaşlarımızı oldukça tedirgin etmektedir.

 

İnsanlarımız, evleri sağlam olsa dahi geceyi çadır kentlerde geçirmenin daha güvenli olacağını düşünür hale gelmiştir.

Vatandaşlarımızın ve özellikle çocuklarımızın yaşadıkları deprem korkusu, sürekli deprem oluyormuş gibi hissetme, depremi içeren rüyalar görme, aşırı sinirli, aşırı gergin, huzursuz olma, sık sık irkilme, kontrolü kaybetme gibi psikolojik yükler, bu noktada profesyonel bir yardımı gerektirmektedir.

Sağlık Bakanlığı’nı, depremden etkilenen bölgelerde yaşayan vatandaşlarımıza destek olmak için, bir psikolojik destek birimi oluşturmaya ve halkımızın üzerinde büyük bir baskı oluşturan bu deprem korkusunu profesyonel ellerle çözüme kavuşturması için göreve davet ediyorum.”

 

r2