CHP’li Başevirgen: Siyasi partilerin ilçe binaları Milli Eğitim kararlarının alınacağı yerler değildir!

CHP’li Başevirgen: Siyasi partilerin ilçe binaları Milli Eğitim kararlarının alınacağı yerler değildir!
15 Ocak 2021 11:35

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, basına yansıyan Turgutlu’da yıkılacak ve yapılacak yeni eğitim binalarının Turgutlu Ak Parti ilçe binasında planlanmasına tepki göstererek ” Siyasi partilerin ilçe binalarında ve kapalı kapılar ardında yapılan toplantılar milli eğitim ile ilgili kararların alınacağı yerler değildir.” Dedi.

 

 

 

Kaymakamlık makamında veya Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılması gereken 2021 yatırım planlaması toplantısının Ak Parti Turgutlu ilçe Binasında ilçe başkanı Serkan Baş başkanlığında yapılmasını eleştiren Başevirgen, ” Basında yer aldığı kadarıyla toplantıda, İlçede yıkılan pansiyonlu kız imam hatip lisesi ve erkek imam Hatip lisesi düzenlemesi başta olmak üzere birçok okulun yatırım planları uzun uzun tartışılmış. Ak Parti Turgutlu ilçe başkanı Serkan Baş, Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, iki şube müdürü ve vakıfların temsilcileri ile istişare toplantısı düzenlemişler. Eğitim-öğretimle ilgili istişare toplantısında vakıfların ne işi var? İlçe Kaymakamının ve Belediye Başkanının dahi davet edilmediği bir toplantıda yatırıma dair nasıl bir fikir alış verişinde bulunulmuş olabilir? ” diye sordu.

 

 

Rantı Mı Paylaşıyorlar?

 

 

Kaymakam Ali Yılmaz ve Belediye Başkanı Çetin Akın’ın katılımcıları arasında olmadığı toplantının bir rant paylaşımı mı olduğunu soran Başevirgen, “Okulların yıkım, yeniden inşa ve diğer yatırımları belli ki yine yandaşlara verilecek. Pastadan pay almak isteyen, ancak konu ile doğrudan ilgisi bulunmayan pek çok kişi o masanın etrafına payını almak için oturmuş.” dedi.

 

 

“Liyakatsizliğin Resmi”

 

 

Duvarında siyasi bir partiye ait logo bulunan bir salonda, liyakat ilkelerinden uzak bir şekilde toplantı düzenlenmesine tepki gösteren Bekir Başevirgen, “Siyaset her alana olduğu gibi eğitime de karıştırılıyor. Kaymakamlıktan, milli eğitim müdürlüğünden ve valilikten daha yetkin olduğunu düşünen parti temsilcileri suç işliyor. Hem devletin hem de makamların itibarı yok ediliyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü koltuğunda oturan kişi, AK Parti’nin İlçe Milli Eğitim Müdürü değil, “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin” İlçe Milli Eğitim Müdürüdür. Devletin en tepesinden en alt kademesine kadar sirayet eden bu düşünce tarzı, ülkenin şu an içinde bulunduğu durumun asıl nedenidir. Ne toplantının yerini, ne de katılımcılarını kabul etmemiz mümkün değildir. Amaç eğitime yönelik çağdaş planlamalar yapmak ve çocuklarımıza gerçekten bir şeyler kazandırmaksa bunun yeri parti logolu toplantı salonları değil, duvarında Atatürk resimleri asılı olan Milli Eğitim Müdürlükleridir.” diye konuştu.