CHP’li Barut: Yaz saati uygulaması, tasarruf değil mağduriyet yaratıyor

CHP’li Barut: Yaz saati uygulaması, tasarruf değil mağduriyet yaratıyor
1 Aralık 2019 10:49

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis’te öğrenci ve çalışanlar başta olmak üzere tüm yurttaşları mağdur eden, ‘tasarruf’ yerine ülke ekonomisine de zarar veren kalıcı saat uygulamasının iptalini istedi. Kalıcı saat uygulamasının yarattığı mağduriyete dikkat çeken Barut, “Yanlışta ısrar etmenin anlamı yoktur. Bu çağrımıza kulak verilmeli, mağduriyet giderilmelidir” dedi.

 

 

“HERKESİ OLUMSUZ ETKİLİYOR”

 

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) büyük mağduriyete yol açan kalıcı saat uygulamasına tepki gösteren CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, “Yaz saati uygulamasına toplumumuzun her kesimi büyük tepki göstermektedir. Uygulamadan eğitim-öğretim çağındaki öğrencilerimiz ve çalışma hayatında olan vatandaşlarımız olumsuz etkilenmektedir. Yaz saati uygulaması insanlarımızda can güvenliği, psikolojik, sosyal ve kültürel sağlık sorunları yarattığı gibi çocukların bedensel gelişimini de çok olumsuz etkilemektedir” diye konuştu.

 

 

“YANLIŞTA ISRARIN NEDENİ NEDİR?”

 

 

Kalıcı yaz saati uygulamasının iptali için daha önce TBMM’ye kanun teklifi sunduğunu anımsatarak yanlışta ısrar edilmemesini isteyen Ayhan Barut, şunları kaydetti:
“Yaz saati için, vaktiyle yetkililer Avrupa ülkelerinin de bu uygulamaya geçeceğini ve elektrikte tasarrufa gidildiğini söylemişlerdi. Fakat böyle bir gelişme olmadı. Sadece ülkemizi Avrupa ülkelerinden uzaklaştırıp, orta doğu ülkeleri ile aynı zaman dilimine getirdi. Uygulama ile tasarruf olmadığı, daha çok tüketimin yapıldığı, faturanın ise vatandaşımıza kesildiği, tek kazançlı çıkan kesiminde elektrik üretim ve dağıtım şirketlerinin olduğu tespitlerine rağmen uygulamada neden ısrar edilmektedir? Sorunun çözümü için verdiğimiz kanun teklifi işleme alınmadan komisyonda neden bekletilmektedir? Yaz saati uygulamasının insanlarımıza, üreticiye ve tüketiciye sağladığı kazanç ne olmuştur?”