CHP’li Barut: Üretim ve üreten desteklenirse ülkemiz kalkınır, yüzümüz güler

CHP’li Barut: Üretim ve üreten desteklenirse ülkemiz kalkınır, yüzümüz güler
21 Ağustos 2019 10:33

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Ayhan Barut, mısır hasadı sürerken üretimin artması ve çiftçilerin yüzünün gülmesi için tarıma ve üreticiye daha çok destek verilmesini istedi. Türkiye’de yaşanan ekonomik krizden çıkış yolunun üretim ve üretenin desteklenmesinden geçtiğine vurgu yapan Ayhan Barut, “Üretim ve üreten desteklenirse ülkemiz kalkınır, yüzümüz güler” dedi.

 

 

“ÇÖZÜM BELLİDİR”

 

 

Mısır hasadının sürdüğü ve pamuk hasadının yaklaştığı Adana’da tarımsal üretimde karşılaşılan sorunlar, üreticilerin mağduriyeti ve problemlerinin yanı sıra çözüm önerileri ile isteklerini gündeme getiren CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, “Tarımsal üretimde bir zamanlar kendi kendine yeten bir ülke olan Türkiye, ne yazık ki iş bilmez ve sorumsuz politikalarla üretimden uzaklaştırılmış ve tam anlamıyla tüketen bir ülke haline getirilmiştir. Tarımda net ithalatçı haline getirilen ülkemizde, emeğiyle üreten çiftçiler yükselen maliyetlerin altında ezilmiş, ürünleri para etmemiş, üreticimiz kazanamadığı için ürettiğine pişman edilmiş ve sonuç hepimiz açısından hüsran olmuştur. Tüketen bir ülke yerine üreten bir ülke olursak hepimiz kazanırız. Çözüm bellidir. Bu çözüm de ulusal bir tarım politikası ve planlamasıyla birlikte üretim ve üretenin desteklenmesidir” diye konuştu.

 

 

“MISIR ÜRETİCİSİ PİYASANIN İNSAFINA BIRAKILMASIN”

 

 

Çukurova’da mısır hasadının sürdüğünü anımsatan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları kaydetti:

 

“Bereketli topraklarıyla ünlü Çukurova’nın ekonomik olarak temeli hiç kuşkusuz tarımdır. Ancak ülke genelinde olduğu gibi tarımın başkenti Adana’da da sorunlar diz boyu. Üreticilerimiz elektriğinden suyuna, mazotundan gübresine, tohumundan zirai ilacına kadar sürekli artan girdi maliyetleri nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşıyor. Bu sorunlar yetmezmiş gibi çiftçimizin yazın sıcakta, kışın yağmur çamurda büyük bir emek ve zahmetle ürettiği ürünler para etmiyor. Mısır hasadı sürerken çiftçimizin piyasaların insafına terk edilmemesi, ürettiğinden kazanması ve bir nebze de olsa nefes alıp yüzünün gülmesi için daha çok desteklenmesi gerekiyor. Herkes biliyor ki, çiftçi kazanırsa hepimiz kazanırız. Üretici kazanırsa kent ve ülke ekonomimiz gelişir, kalkınır ve işsizlikten yoksulluğa bir çok soruna çözüm bulunur. Tüketim toplumu olmamak için üretim ve üreten desteklenirse Adana ve ülkemiz kalkınır, yüzümüz güler.”