CHP’li Barut: Üreticilerin sorunlarına çözüm üretmeden gerçek kutlama yapılamaz

CHP’li Barut: Üreticilerin sorunlarına çözüm üretmeden gerçek kutlama yapılamaz
17 Mayıs 2019 11:10

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Dünya Çiftçiler Günü’nde Meclis’te üreticilerin ve tarımın sorunlarını dile getirip çözüm üretilmesini istedi.

 
“ÇÖZÜM ÜRETMEDEN KUTLAMA OLMAZ”
TBMM Başkan Vekili Levent Gök’ün yönettiği Meclis’te söz alan Ayhan Barut, Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu‘nun (IFAB) kuruluş günü olan 14 Mayıs’ın tüm dünyada ve ülkemizde ‘Dünya Çiftçiler Günü’ olarak kutlandığını anımsattı. Üreticilerin sorunlarına çözüm bulmadan, gerçek bir kutlama yapılamayacağına dikkat çeken Barut, “Çiftçilerimiz ne yazık ki günlerini buruk bir şekilde kutluyor. Tarım ve üreticinin sorunlarına çözüm üretmeden tam manasıyla bir kutlama olamaz” dedi.
“HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK”
Meclis’te tarımsal üretim ve çiftçilerin sorunlarını vurgu yapan Ayhan Barut, şöyle konuştu:
“Ülkemizin tarımsal üretiminde yaşanan sorunlara çözüm bulunmadan, bunlara her geçen gün yenilerinin eklenmesi, sorunları ithalatçı politikalarla çözme düşüncesinin sürmesi, girdi fiyatlarının yüksekliği nedeni ile kar edemeyen çiftçilerimizin üretmekten vazgeçmesi, son yıllarda tarımın değişmeyen konuları haline geldi. ‘Milli ekonominin temeli ziraattir. Milletin efendisi çiftçidir, köylüdür’ diyen Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü şükran ve özlemle anarken; Üretim maliyetlerinin altında ezilen, ürettiğinden kazanamayan ve desteklenmediği için hızla tarımdan uzaklaştırılan üreticilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyoruz. Her şeyin çok daha güzel olacağı günlerde, gerçek kutlamalar yapmak dileğiyle, tüm çiftçilerimize en derin sevgi, saygı ve selamlarımı sunuyorum.