CHP’li Barut, 4 bin öğretmen için konuştu! ‘Mağdur PİKTES öğretmenlerine kadro verin’

CHP’li Barut, 4 bin öğretmen için konuştu! ‘Mağdur PİKTES öğretmenlerine kadro verin’
10 Haziran 2020 10:42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PICTES) kapsamında geçici süreli işçi olarak çalıştırılan 4 bin öğretmene kadro verilmesi için Meclis’i göreve çağırdı. Öğretmenlerin yaşadığı mağduriyete dikkat çekerek Meclis’te konuşan Barut, “Mağdur olan öğretmenlerimize artık kadro verilmeli, bu çile bitmeli ve öğretmenlerimizin yüzü gülmelidir” dedi.

 

 

4 BİN ÖĞRETMEN İÇİN KONUŞTU

 

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, “Milli Eğitim Bakanlığı ile Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu arasında Türkiye’deki Suriyeli Mülteciler için Mali İmkan Anlaşması çerçevesinde sözleşme imzalanmıştır. Toplam 700 milyon Euro’luk proje kapsamında Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PICTES) 3 Ekim 2016 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu proje kapsamında Suriyeli çocuklara Türkçe öğretmek amacıyla 4 bin öğretmen atanmıştır” diye konuştu.

 

 

“BU ÇIĞLIĞI DUYUN”

 

 

Piktes öğretmenlerinin yaşadığı sorunlara ve isteklerine değinen Ayhan Barut, şunları kaydetti:

 
“Bu öğretmenlerimiz KPSS ve mülakat ile atanmasına rağmen 4857 Sayılı İş Kanunu kapsamında sözleşmeyle iş başı yapmıştır. İşçi olarak çalıştırılan ama disiplin yönünden 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na bağlanan Piktes öğretmenleri büyük bir mağduriyet yaşıyor. Yaz ve kış ara tatili bilmeden Suriyeli çocukların okullaşması için özveriyle çaba gösteren öğretmenlerimiz yıldır kadrosuz biçimde çeşitli zorlukları göğüslemeye çalışıyor. Ötekileştirilip zor günler yaşayan öğretmenlerimizin mağduriyeti giderilmelidir. İş, güvence ve gelecek kaygısı taşıyan öğretmenlerimizin çalışma koşulları, özlük hakları iyileştirilmelidir. Kadro konusunda bu öğretmenlerimizin çığlığı duyulmalıdır.”