CHP’li Balbay: İktidar bu seçimi soğuk savaş ortamına çevirdi

CHP’li Balbay: İktidar bu seçimi soğuk savaş ortamına çevirdi
23 Mayıs 2015 10:16

Ergenekon davasında tahliye edilen CHP İzmir Milletvekili ve yeni dönem milletvekili adayı Mustafa Balbay, İngiltere’de yaşayan CHP seçmenleriyle buluştu.

 

Gümüşhaneliler Derneği’nde Amerikan Bilardosu oynayan Balbay, tek vuruşla galibiyeti kazanınca büyük alkış aldı.

 

Partisinin seçim kampanyası çerçevesinde Kuzey Londra’da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Haringey bölgesindeki Türk esnafını ve derneklerini ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili ve yeni dönem milletvekili adayı Mustafa Balbay, CHP seçmenleriyle sıcak diyaloglar kurdu.

Türkçe yayınlanan Olay, Avrupa ve Londra gazetelerini de ziyaret eden Balbay, gazete çalışanlarının hem sorunlarını dinledi hem de sohbet etti.

 

‘SORUNUN ORTAK AKILLA ÇÖZÜLEBİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ’

 

Yaklaşık 25 yıldır yayın hayatını sürdüren Olay Gazetesi’nde konuşan Balbay, “Ben de Kıbrıs’a defalarca gittim. Ada devletlerinin kendine özgü bir kaderi var. Kıbrıs’taki yurttaşlarımızın hem kültürünü hem de kimliğini koruduğu o güzel coğrafya da daha güzel yaşamasını istiyoruz. 7 Haziran seçimlerinden sonra CHP iktidarında, biz bu konunun artık istismar konusu yapılması, malzeme yapılmasını istemiyoruz. Sorunun ortak akılla çözülebileceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

 

İKTİDAR SEÇİMLERİ ‘SOĞUK SAVAŞ’ ORTAMINA ÇEVİRDİ

 

7 Haziran seçimlerinde, Türkiye’de ciddi bir dönemeç aşılacak. İktidar bu seçimleri adeta bir soğuk savaş ortamına çevirdi Türkiye’de. 7 Haziran’ın ülke içindeki bu soğuk savaşı bitirecek bir seçim olacağını düşünüyorum. Ona göre hazırlanıyoruz. CHP olarak bu ülkenin her aşamasında vardık. 21’inci yüzyılda da olacağız. Doğa’da bir söz vardır Doğa’da en büyük olan değil, değişime en iyi ayak uyduran kazanır. Biz hem değişime ayak uyduracağım hem de kimliğimizi koruyacağız. Geçmişte tek başına iktidara gelmiş partiler, iktidardan düşer düşmez dağılmıştır. CHP 55-60 yıldır iktidarda değil ama muhalefette bile olsa, Türkiye’nin Irak’ta bir maceraya girmesine engel olmuştur. Artık bu tür şeyleri muhalefette değil iktidarda yapmak istiyoruz. CHP olarak tek hedefimiz iktidardır. Bunun dışındaki her yer bize dardır.

 

YURTDIŞINA GİDEN BEYİN GÖÇÜNÜ BEYİN GÜCÜNE ÇEVİRECEĞİZ

 

Yurtdışında yaşayan yurttaşlarımızın demokrasiye daha iyi katılmasının temel koşulu meclise temsilci göndermeleridir diyen Balbay, Bundan sonraki seçimlerde buraların da bir seçim bölgesi olduğu bir seçim yaşayacağız. Bunu vaat ediyoruz. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız yıllarca döviz aracı olarak görüldü. Şimdi onun yerine bu insanların yaşadığı ülkelerde hem kimliğini hem kültürünü hem de o ülkedeki varlığını koruyarak yaşamasını sağlayacağız. Bu çok önemli. Biz yurtdışına giden beyi göçünü beyin gücüne çevireceğiz. Böylesine ciddi bir planımız var. Hani Trabzon Spor’un Bize her yer Trabzon diye bir sözü var. Biz de ‘Yurttaşımızın olduğu her yeri bize Türkiye diyeceğiz. Ve onların ülkesiyle nefes alıp vermesini sağlayacak bir gelecek üreteceğiz. Yurtdışında yaşayan 9 milyona yakın yurttaşımız var. Türkiye’nin geleceğinde onlarda mutlaka var olacaklar diye kaydetti.