CHP’li Balbay, Ankara Emek Mahallesi’nde halka seslendi!

CHP’li Balbay, Ankara Emek Mahallesi’nde halka seslendi!
17 Mart 2019 21:45

1923 buluşmaları serisinin sonuncusuna Mustafa Balbay ‘Medya Gerçeği’ konusunda Cafe 1923 Emek, Bahçelievler’de konuşmacı olarak misafir oldu.

 

 

 

İlgili bir kalabalık önünde konuşan Balbay, dünyada hiçbir siyasi hareketin medya gücü olmadan başarılı olmadığını söyledi.

 

 

Balbay, Milli Mücadele’nin hazırlık ve mücadele aşamasında Mustafa Kemal’in gazete çıkartma çabaları olduğunu, bugünkü Anadolu Ajansı’nın temellerinin de o zaman atıldığını söyledi.

 

 
“Günümüz dünyasında medya gücünden ziyade artık güçlerin medyası var” diyen Mustafa Balbay konuşmasında şunlara değindi:

 

 
“Bugün ana-akım medyada bir yandan bir medya ortaçağı yakalanırken, aynı anda 20 kanalda aynı şey söylenirken, diğer tarafta sosyal-dijital bir medya devrimi yaşanıyor.

 
Medya etiğinde ciddi sorunlar var.

 
Gerçeğin olduğu gibi yansıtılması az, propaganda ve manipülasyon var, iliştirilmiş gazetecilik var. Medya artık kitle imal silahına dönüştü.”

 

 

1923 buluşmalarının soru – cevap kısmında Balbay’a CHP’nin medya gücünün bunca yıldır neden zayıf olduğu sorusu yöneltildi.

 
Başka bir katılımcı da  CHP’ye coşkuyla değil aidiyet duygusu sebebiyle oy verdiklerini söyledi.

 

“Medya ortaçağını aşacağız” diyen Balbay, klasik medya kanallarından ziyade artık yeni-dijital medyanın etkin kullanılması gerektiğini ve bunun öneminin parti yöneticileri tarafından yeteri kadar idrak edilmediğini de dile getirdi.

 

 

1 2 3 4

5