CHP’li Balbay: 4 partili ve 4 barajlı seçim yaşayacağız

CHP’li Balbay: 4 partili ve 4 barajlı seçim yaşayacağız
30 Mayıs 2015 09:26

CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay, CHP kadrolarının yüksek enerji ile çalıştığını ve halkın bu enerjinin farkında olduğunu belirtti.

 

Balbay, “Vatandaşlar CHP bu kez farklı diyor. İzmir’de; Karşıyaka’da, Kordon’da olduğumuz kadar Bergama’da. Kiraz’da da dolaşıyoruz. Seçim bildirgemiz adeta Hükümet programı gibi” diye konuştu. Genel seçimleri 4 siyasi parti açısından 4 barajla ifade eden Balbay, “Bu seçimlerde 4 siyasi parti kendi barajıyla yarışacak. AKP yüzde 40. CHP yüzde 30, MHP yüzde 20 ve HDP yüzde 10″u aşarsa başarılı olacak. Kişisel fikrim HDP’nin barajı aşacağı yönünde. HDP’nin Türkiye partisi olma mücadelesini destekliyorum. MHP’nin soğukkanlı tavrı da takdire şayan. Bu iktidara rağmen siyasi partiler örnek bir Anadolu hoşgörüsü gösteriyor” dedi.

 

 

 

 

İzmir milletvekili olarak adeta İzmir’in Bakan’ı gibi çalışacağını vurgulayan Mustafa Balbay, Akdeniz’in başkenti İzmir’in, dünya başkentlerinden biri olabileceğini ifade etti.

 

Balbay sözlerini şöyle sürdürdü: “Benim İzmir için hedeflerimi 4 T 1 K olarak formülize ettim. İzmir sanayisinde ileri teknoloji alanında odaklanılması, tarım, ticaret, turizm ve kültür. Bu 5 değer daha verimli hale getirilerek kentin gelişmesi sağlanabilir. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nıın kamuoyuna açıkladığı Merkez Ülke Türkiye Pıojesi’nde İzmir’in rolü ‘knovv how” alanında olacak. İzmir, kültürel seviyesi ve birikimi Türkiye ortalamasının üzerinde bir kent. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nıın açıkladığı bu proje beyin göçünü, beyin gücüne çevirecek. Türkiye. Merkez Ülke Türkiye Projesi ile soğuk savaşta, kaybettiği fırsatı yeniden yakalayacak. Türkiye’yi çevre ülkeler açısından da merkez bir ülke haline getirecek. Anadolu yeniden keşfedilecek.”