CHP’li Balbay: 100’üncü yılda iktidarda biz olacağız

CHP’li Balbay: 100’üncü yılda iktidarda biz olacağız
29 Ekim 2014 13:13

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde, CHP teşkilatının düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine katıldı.

 

Partililere yaptığı konuşmada, ülkenin büyüdüğünü ancak gelişmediğini savunan Balbay, “Cumhuriyetin 100’üncü yılında iktidarda Cumhuriyet’in kuruluş felsefesini benimsemiş güçler olacak, biz olacağız” dedi.

 

1

 

CHP ilçe teşkilatının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine katılmak için Turgutlu’ya gelen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Manisa milletvekilleri Hasan Ören, Sakine Öz ve partililerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. CHP ilçe teşkilatı önünde konuşma yapan CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, ülkenin emperyalizme karşı verdiği savaşı hatırlatarak bağımsızlığı ilan eden Mustafa Kemal’in o gün içinde bulunduğu koşulların bugünkinden daha zor olduğunu söyledi. Ören, “O gün bir Mustafa vardı, bugün binlerce Mustafa var. Sevgili dostumuz, Turgutlu’nun ve Türkiye’nin çok değer verdiği ‘bedel ödemek gerekirse, nerede ödenecekse orada öderiz’ diyen Mustafa Balbay’ı aramızda görmekten mutluluk duyuyorum” dedi.

 

2

 

‘MEMLEKETİMİZ BÜYÜYOR AMA GELİŞMİYOR’

 

Ankara’dan Turgutlu’ya güzel haberler getiremediğini ifade eden CHP’li Mustafa Balbay, Ankara’nın en kara günlerinden birini yaşadığını söyleyerek Karaman’da yaşanan olayla ilgili üzüntülerini dile getirdi. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamaya hazırlanırken Soma’da yaşanan facianın ülkeyi yasa boğduğunu kaydeden Balbay, “Şimdi 29 Ekim’i kutlamaya hazırlanırken Karaman acısıyla karşı karşıya geldik. Demirden ve betondan bile umut üreten insanlarız. Memleketimiz büyüyor ama gelişmiyor. Sevgili dostlar ne yazık ki pek çok kişi büyümekle gelişmeyi birbirine karıştırıyor. Balon da çok büyüyebilir. Bu gelişmiş mi sayılır? Hayır. Bir ülke çağdaş değerleri benimsemişse gelişmiş sayılır. Bizler mücadele gücümüzü sağlam, diri tutacağız ki, toplumun diğer kesimlerine umut olacağız. Cumhuriyetin 100’üncü yılında iktidarda Cumhuriyet’in kuruluş felsefesini benimsemiş güçler olacak, biz olacağız” diye konuştu.

 

3

 

CHP Turgutlu İlçe Teşkilatı önünde toplanan partililer daha sonra Atatürk Bulvarı’ndan resmi törenlerin yapılacağı 50’inci Yıl Alanı’na yürüdü. Bulvarda bulunan vatandaşlar Balbay ve diğer vekillere sevgi gösterisinde bulundu.