CHP’li Aydoğan: Kırmızıyı görmüş boğa gibisiniz

CHP’li Aydoğan: Kırmızıyı görmüş boğa gibisiniz
16 Nisan 2020 09:12

CHP’li Aydoğan Atatürk Havalimanı pistlerinin yıkımı hakkında Meclis kürsüsünde AKP’ye yönelik sert eleştirilerde bulundu. “Kırmızıyı görmüş boğa gibisiniz, gördüğünüz bütün millî değerlere saldırıyorsunuz” diyen Aydoğan’ın konuşması esnasında Meclis’te tansiyon yükseldi.

 

 

SUÇ İŞLİYORSUNUZ

 

 

CHP İstanbul Milletvekili Av. Turan Aydoğan CHP’nin Atatürk Havalimanı arazisinde yapımı başlanan hastane inşaatının araştırılmasına yönelik verilen önerge üzerine Meclis’te konuşma yaptı. Atatürk Havalimanı’nın kamuya ait bir mal olduğunu vurgulayan Aydoğan, kendilerinin Koronavirüs salgını nedeniyle sahra hastanesi için adres gösterdikleri Atatürk Havalimanı’nın imar planında havalimanı olarak görüldüğünü, o arazide herhangi bir bina yapılamayacağını ifade etti.

 

 

ELİNİZİ ÇEKİN MİLLETİN MALINDAN

 

 

Aydoğan yapılan binanın imar planına da uymadığını vurgulayarak şunları söyledi: “Hâlâ 1/100.000’lik imar planında havalimanı olarak geçen yere, sivil havacılık kanunlarına göre hiçbir bina yapamazsınız, insanlara yaşama alanı yaratamazsınız, hastane de yapamazsınız, hiçbir şey yapamazsınız, kalıcı bina koyamazsınız. Bunun nedeni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın dinlememenizdir, bunun nedeni talancı zihniyetinizdir. Elinizi çekin milletin malından, milletin malından suç işleyerek kendinize rant alanları yaratmayın. Bugün, orada ruhsatsız bina dikiyorsunuz, alıştınız, alıştınız. Atatürk Orman Çiftliği’nde de aynısını yaptınız, yapamazsınız kardeşim, suç işliyorsunuz. Türk Ceza Kanunu’nda imar kirliliği suçunu işliyorsunuz. Türk Ceza Kanunu’nda devletin malına zarar verme suçunu işliyorsunuz.”

 

 

KİME SORDUNUZ?

 

 

Kendilerinin salgın sürecinde boş olan Atatürk Havalimanın binalarının sahra hastanesi için çok uygun olduğunu ifade ettiklerini, bu alanın böyle bir süreçte değerlendirilmesi gerektiğini ayrıca olası depremde, salgında, herhangi bir olağanüstü hâlde İstanbul halkı için hayati önem taşıyan tek alan olduğunu söyleyen ve alandaki 3 pistten ikisinin söz konusu hastane yapımı için yıkıldığını ifade eden Aydoğan, “Orası bu milletin zor zamanında bugün 2 milyar TL yapamayacağınız rakamlarla yapılmış pistlerdir, 300 milyon dolardan daha fazla maliyeti olan. Kime sordunuz kardeşim? Kime sordunuz, kimin haberi var?” sözlerini kullandı.

 

 

KIRMIZIYI GÖRMÜŞ BOĞA GİBİSİNİZ, GÖRDÜĞÜNÜZ BÜTÜN MİLLÎ DEĞERLERE SALDIRIYORSUNUZ

 

 

Aydoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul’da yapılacak sahra hastaneleri ile ilgili açıklamasını hatırlatarak, “Cumhurbaşkanı çıktı, bir açıklama yaptı, dedi ki: “Yeşilköy’de 1 sahra hastanesi, 1 sahra hastanesi de Sancaktepe tarafında kuracağız.” dedi. Biz de zannettik ki bizim önerimize göre Atatürk Havalimanının bu kullanılabilir alanları sahra hastanesi olarak kullanılacak. Sonra ortaya çıktı ki sizin bir yandaş firmanız var, ona verilmiş. Atatürk Havalimanının hemen yanında aslında daha önce hastane yapılmak istenen bir yer var, orayı hastane yapmak üzere veriyorsunuz, sahra hastanesi değil, bildiğiniz bina dikeceksiniz. Sonra ondan da vazgeçtiniz. Kırmızıyı görmüş boğa gibisiniz, gördüğünüz bütün millî değerlere saldırıyorsunuz.” dedi.

 

 

BABANIZIN MALI DEĞİLDİR BUNLAR

 

 

Var olan binaların neden kullanılmadığını soran Aydoğan, “Ne derdiniz var Atatürk Hava Limanı’yla? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı o olay başladığında Sayın Ekrem İmamoğlu valiliğe ve kurumlara bir yazı gönderdi. Dedi ki: “Burası ulaşım açısından uygun değildir. Buradan otobüs geçmez, metrobüs geçmez hiçbir şey geçmez. Asıl kullanılması gereken yerler terminallerin, hanların olduğu yerlerdir.” “Yok” dediniz, fırsat biliyorsunuz bu saldırıları önünüze gelen her yere saldırıyorsunuz. Niye biliyor musunuz, niye biliyor musunuz? Talancı bir zihniyet var, oradan yıkarak, dökerek var olan değerleri yok ederek, yeniden imara açacaksınız etrafınızdaki rantçılara sunacaksınız. Her türlü hukuksuzluğu yapıyorsunuz salgınla beraber. Babanızın malı değildir bunlar, devletin malıdır, yapamazsınız kardeşim! Sizin bu işi yapan firmalarınız da dâhil olmak üzere, emri verenler” ifadelerini kullandı.

 

 

YARGILANACAKLAR

 
AKP sıralarına konuşan Aydoğan, “Siz Sabiha Gökçen Havalimanı’na on yıldır bir pist yapamadınız, on yıldır, uçaklar kaza yapıyor orada. 2 tane güzide pisti yıkıyorsunuz. Nedir derdiniz kardeşim! Orası güzide bir havalimanıdır. Memnuniyet anketinde dünyada birinci çıkmış havalimanıdır. Nasıl bir düşmanlıktır bu, nasıl bir saldırganlıktır! Hem hangarı çürütüyorsunuz hem diğer tarafa kazma vuruyorsunuz. Bunu yapanlar Türk Ceza Kanunu’nun 152’nci maddesine ve 184’üncü maddesine göre yargılanacaklardır kardeşim!” diyerek sözlerini tamamladı.