CHP’li Aydoğan: Başakşehir’de ölüme davetiye çıkartılıyor!

CHP’li Aydoğan: Başakşehir’de ölüme davetiye çıkartılıyor!
9 Haziran 2019 13:36

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, Başakşehir Güvercintepe’de yaklaşık 1 ay önce yıkımı gerçekleşen evin moloz yığınları arasında oynayan 14 yaşındaki Adem’in, elektrik akımına kapılması olayını meclis gündemine taşıdı.

 

 

 

 

ÜÇ BAKANLIĞA DA SORDU

 

 

 

Başakşehir Güvercintepe Mahallesi 1102. Sokak’ta bulunan müstakil evin yıkımı yaklaşık bir ay önce yapıldı, ancak aradan geçen sürede yıkım alanındaki molozlar kaldırılmadı, çevresinde hiçbir güvenlik önlemi alınmayan hafriyatta 29 Mayıs günü arkadaşlarıyla birlikte molozların arasında oyun oynayan 14 yaşındaki Adem Bakadur, yıkımın ardından elektriği kesilmeyen evin elektrik akımına kapıldı. Konuyla ilgili hem İçişleri Bakanı’na hem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’na hem de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı’na yanıtlamaları istemiyle soru soran Aydoğan, dün gece Adem Bakadur’un ailesini ziyaret etti ve ardından olayın yaşandığı yerde incelemelerde bulundu.

 

 

DAVETİYEYİ BELEDİYE, BEDAŞ, EVİ YIKANLAR BİRLİKTE DAĞITTI

 

 

“Belediye’nin ve BEDAŞ’ın sorumluluğunu yerine getirmediği ortada” diyen Aydoğan, “14 yaşındaki bir çocuk moloz yığınları içinde ne arar diye soranlara ben yanıt vereyim; Adem’in ailesi Güvercintepe’de yaşıyor, Güvercintepe gecekondu bölgesidir. Çocukların oynayacağı bir alan yok. Çocuklar sokak aralarında oynuyor. Çocuklar arkadaşları ile olayın yaşandığı bölgeye gidip orada oynuyor. Bakın burada bu tehlikeyi yaşamak için çocuk olmak gerekmiyor. Çevrede hiçbir güvenlik önemli yok. Moloz yığının etrafına demirler koymuşlar fakat olay yaşanıp mesele basına yansıdıktan sonra. Bu resmen ölüme davetiye çıkarmaktır. Bu davetiyeyi de Belediye, BEDAŞ ve evi yıkanlar, artık bir müteahhit firma mı yoksa bilinçsiz biri mi yıktı her kimse, birlikte dağıtmışlardır” ifadelerini kullandı.

 

 

“BAŞAKŞEHİR’DE YAŞAM BÖYLE DEMEK Kİ”

 

 

Başakşehir’de çocukların risk altında olduğunu vurgulayan Aydoğan, “Başakşehir’de yaşam böyle demek ki, ölüm tehlikesi altında yaşanıyor. Çocuklarımız, vatandaşlarımız her an ölüm tehdidi altında yaşıyor. Elektrik akımının kesilmeden yıkımın yapılıyor olması akla zarar bir durumken bu molozun bu halde, elektrik akımı kesilmemişken, bir aya yakın bir süre kalması skandalı perçinliyor. İnsan hayatı bu kadar ucuz olamaz. 14 yaşında bir çocuğumuz yaşam mücadelesi veriyor. Sorumlular belli. Bir yıkım yapılırken önce elektrik, su gibi alt yapı ile ilgili hizmetlerin kapatılması ve sonrasında yıkımın güvenli bir şekilde yapılması gerekiyor. Burada gördüğümüz yıkım güvenli şekilde yapılmamış, elektrik akımı bir ay kesilmemiş ve hala doğru düzgün bir güvenlik önemli alınmamış. Bütün bunlar kamu yönetimi açısında nasıl bir sorumsuzluk örneği olduğunun açık bir göstergesidir.

 

 

 

“BEŞİKTAŞ’TAKİ ÇOCUKLA, BAŞAKŞEHİR’DEKİ ÇOCUK AYNI EŞİT İMKANLARDAN FAYDALANACAK”

 

 

Olayın takipçi olacağını vurgulayan Aydoğan, “Süreci yakından takip ediyorum. Burada istediğimiz yeni Adem vakalarının yaşanmasını önlemek. Yeni nesil belediyeciliği önümüze hedef koyduk. Sayın Ekrem İmamoğlu gittiği her yerde bunu anlatıyor; Sultanbeyli’deki çocukla, Bakırköy’deki çocuk, Beşiktaş’taki çocukla, Başakşehir’deki çocuk aynı eşit imkanlardan faydalanacak. İşte bu sorunları çözmek için, İstanbul’da 16 milyonun sağlık ve huzur içinde yaşaması için çabalıyor Ekrem İmamoğlu. Bu eşitlik ve adalet duygusunu topluma yeniden hissettirinceye kadar, evlatlarımızın canına kast etmek yerine yaşamına umut oluncaya kadar mücadelemiz devam edecektir. Adem bize ağır bir örnektir. Daha fazla vaka oluşmaması için hem Meclis’te hem de İstanbul’da belediyelerimizde gereken ne ise yapacağız. Artık böyle canımızla ödeyeceğimiz olaylar yaşamak istemiyoruz” dedi.