CHP’li Aydoğan: Atatürk Havalimanı ivedilikle geçici hastane olmalı!

CHP’li Aydoğan: Atatürk Havalimanı ivedilikle geçici hastane olmalı!
1 Nisan 2020 16:12

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan Türkiye genelinde ve İstanbul özelinde hastane yatak kapasitelerinin bilgisini vererek kapasitenin ilerleyen süreçte yetersiz kalacağını daha fazla gecikilmeden kapasite oluşturulması gerektiğini, bunun için Atatürk Havalimanı’nın çok uygun olduğunu ifade etti ve Bakanlığa neden hala harekete geçilmediğini sordu.

 

 

 

15 GÜN SONRASINA HAZIRLIKLI MIYIZ?

 

 
Aydoğan Korona Virüs salgını nedeniyle çeşitli önlemler alındığını fakat gerek vaka sayısı gerekse de ölüm sayısı sıralamasında dünya genelinde hafta başında 15. sıradayken bugün 9. sıraya geldiğimizi, bu artışın da dramatik bir biçimde yükseldiğini vurgulayarak, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu siyasi partilerin genel başkanlarına bir mektup gönderdi. Bilim insanlarından oluşan bir ekibin tespit ve analizleri doğrultusunda bir rapor hazırlandı ve o rapor doğrultusunda 3 farklı senaryo ile ihtimaller ifade edildi. Vaka sayısının 10 bine dayandığı “olası senaryo”, vaka sayısının 10 bin ile 100 bin arasında olduğu “kötümser senaryo” ile vaka sayısının 100 bin ile 1 milyon arasında olduğu “felaket senaryosu” olarak belirlenmiş. Olası ihtimallerin analiz edildiği bu rapor göz önüne alındığında ilerleyen süreçte hastane ve yatak kapasitesi ihtiyacı açıkça görülüyor. Bu ihtimaller karşısında olacaklara hazır mıyız? Sağlık Bakanı Sayın Koca yoğun bakım ünitelerinin doluluk oranı için yüzde 62-63 oranında bir veriden bahsetti. Bu açıklama 27 Mart’ta yapıldı. Hasta sayısındaki artış göz önüne alındığında ‘15 gün sonrasına hazırlıklı mıyız?’ sorusu kaçınılmaz oluyor.” dedi.

 
ATATÜRK HAVALİMANI İVEDİLİKLE GEÇİCİ HASTANE OLMALIDIR

 
“Normal şartlarda bize her gün hastane için talepler gelir. Milletvekillerini arayıp hastanede yatak bulmaya çalışıyor insanlar. Her gün mutlaka arayan bu konuda destek isteyen vatandaşlarımız var. Şu an olağanüstü bir dönemdeyiz. Bu gerçeği görmek ve önlem almak gerek” diyen Aydoğan, “İstanbul için alınabilecek en akıllıca karar Atatürk Havalimanı’nın geçici hastaneye dönüştürülmesi olacağını vurgulayan Aydoğan, “Elimizde hazır bir mekan var. Böyle bir ihtiyacı karşılamak için külfetsiz ve hazır bir mekan Atatürk Havalimanı. Dış ve iç hat terminalleri yaklaşık bir yıldır boş duruyor. Toplam 11 milyon 650 bin m² alana sahip. 63 bin 165 m² iç hatlar ve 282 bin 770 m² dış hatlar terminali ile toplam bina alanı açısından büyük bir alana sahip. Ayrıca 7 bin 260 metrekarelik VIP ve CIP terminali var. Bu binaların havalandırma sistemleri ve otoparkı da mevcut. İstanbul’un şehir için ulaşımı için de elverişli ve merkezi bir noktada yer alıyor. Daha ne lazım? İhtiyacı karşılayacak yegane yer. Bakanlık gerekli temasları gerçekleştirip bu alanı ivedilikle geçici hastane haline getirmeli ve daha fazla geç kalamamalı. Bunun önündeki engel nedir diye sordum Bakan’a. Merkezi yönetimden daha hızlı reaksiyonlar bekliyoruz ülke olarak.” şeklinde konuştu.