CHP’li Aydınlık: Acı reçetenin yanında keyif çayı var mı?

CHP’li Aydınlık: Acı reçetenin yanında keyif çayı var mı?
20 Kasım 2020 11:13

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, iktidara ekonomi üzerinden yüklendi.

 

 

Eleştirilerinde Erdoğan’ın “Türkiye ekonomide pik yapıyor” sözlerini hatırlatan Aydınlık, “iktidar temsilcilerinin anlattıkları vatandaşın gerçekleriyle uyuşmuyor. Vatandaşın gerçeği ortada; işsizlik, yoksulluk, ödenemeyen krediler, kaynamayan tencere, birikmiş borçlar. Son birkaç haftada gördük ki onlarda artık Türkiye’yi yönetemediklerini kabul ettiler çünkü eski bakan Berat Albayrak’ın istifası sonrası Erdoğan ‘gerekiyorsa devlet ve millet olarak fedakârlık yapmaktan acı da olsa doğru reçeteleri uygulamaktan kaçınmayacağız’ dedi. Şimdi sormak lazım daha düne kadar ekonomimiz pik yapmıyor muydu, acı reçete de nereden çıktı? Bunları soracağız, 18 yıllık iktidarlarında Türkiye’yi getirdikleri nokta ortada; işsizlik, yoksulluk, savrulan bir ekonomi” diyerek eleştirilerine devam etti.

 
ACI REÇETENİN YANINDA KEYİF ÇAYI VAR MI?

 
Şanlıurfa’da önü alınamaz bir işsizliğin olduğunu ifade eden Aydınlık, “Şanlıurfa’da tarımın, hayvancılığın, çiftçiliğin, üretimin çıkmaza girdiğini her gün görüyorum, memleketim adına üzülüyorum. Ne çiftçi hayatından memnun, ne sanayici, ne esnaf, ne genç, ne yaşlı. Her gün onlarca iş talebiyle karşılaşıyorum. Birilerine abartı gelebilir ama hakikaten evine ekmek götüremeyen insanlar var. Bakınız geçtiğimiz günlerde Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan Malatya’da ‘evime ekmek götüremiyorum’ vatandaşa ‘bu bana biraz abartılı geldi, al sen keyif iç’ dedi. Bu sözlerinden birkaç hafta sonra da acı reçetenin geleceğini açıkladı, sormak istiyorum; acı reçetenin yanında keyif çayı da var mı? Kuru kuruya gitmez nasıl olsa… Yaşadıklarımız, gördüklerimiz, duyduklarımız iktidarın gündeminden çok farklı; Şanlıurfa’da işsizlik, yoksulluk almış başını gidiyor. Acı reçeteyi vatandaşa değil iktidara ikram etmek daha doğru olacaktır. Bunun başka bir yolu yoktur” dedi.

 
ADALET BAKANINA İKTİDARDA OLDUKLARINI HATIRLATMAK LAZIM

 
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün “adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun” sözlerine değinen Aydınlık, “Sayın Bakan’a kesinlikle katılıyorum, yeter ki adalet yerini bulsun ama bulmuyor. Yargıya güven hiç olmadığı kadar düşük, insanların adalete, hukuk sistemine olan inançları zayıf. ‘Hukukun güvenilirliği ekonominin de güvenilirliğini destekliyor, iş dünyasını Hazine ve Maliye Bakanı’mızla beraber dinleyeceğiz’ demiş Sayın Bakan; geçmiş olsun Sayın Bakan geçmiş olsun. 18 yılda bu noktadaysanız hala; geçmiş olsun. Yıllardır suçsuz yere içeride yatan insanlar var, beraat kararı alıp tam tahliye olması beklenirken başka bir suç iddiası nedeniyle yeniden cezaevinde kalanlar var, sırf iktidarınızı eleştirdi diye mahkeme mahkeme süründürülenler var. Gerçekten ülkem adına üzülüyorum. Sayın Gül’ün sözleri resmen kendi partisine eleştiri gibiydi, kendisine iktidarda olduklarını hatırlatmak lazım” diyerek sözlerine devam etti.

 
TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR

 
Erdoğan’ın Tekirdağ İl Kongresi’ndeki sözlerini hatırlatan Aydınlık, “Sayın Erdoğan Tekirdağ’da ‘AK Parti’nin kaderi ile ülkenin kaderi birbiriyle bütünleşmiştir’ dedi, kabul etmek mümkün değil. Ülkenin kaderi bir siyasi partinin kaderine bağlanamaz, bu söze karşın kuracak tek cümlemiz; Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” diyerek sözlerini noktaladı.