CHP’li Aydın dava açtı, borçlu çıktı!

CHP’li Aydın dava açtı, borçlu çıktı!
14 Nisan 2018 12:48

Bursa’da belediye tarafından ulaşıma yapılan zammın geri alınması CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın dava açtı. Davayı kaybeden Aydın’ın dava giderlerini ödemesine karar verilirken belediye ulaşımda 10 kuruş indirime gitti. Tüm bu sürecin sonunda Bursalılar kazançlı çıkarken Bursa’da tek kaybeden CHP’li vekil oldu.

 

 

Deniz Ayhan / Sözcü

 

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılında kent içi ulaşımına yaptığı zammın durdurulması istemiyle açtığı davayı kaybetti. Mahkeme ”Belediye zam yapabilir” dedi ve yargılama giderlerinin de Milletvekilinden alınması kararlaştırdı. Aydın’ın, vekalet ücretlerini de şahsen ödemesine karar verildi. Ancak AKP’nin 2 Kasım 2017’de göreve gelen yeni belediye başkanı Alinur Aktaş, Bursa’da toplu ulaşımda yüzde 10 indirim yaptı.

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BURULAŞ tarafından 2016 yılında kenti içi ulaşıma yapılan ve Bursalıların büyük tepkisine yol açan zam, yargıda da haklı görüldü. Zammın ardından kamu adına dava açan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın mahkeme tarafından haksız bulundu. Mahkeme Belediyenin lehine karar vererek, vekalet ücretlerinin Aydın’ın ödemesini istedi. Emsal karar, yerel yönetimlerin bundan sonra yapacakları zamların da önünü açtı. Erkan Aydın ise bu karar üzerine ”Güler misin ağlar mısın? Bursalılar yine kaybetti. Oysa yeni Başkan zammı geriye alarak haklılığımızı ortaya koymuştu” dedi.

 

21 Kasım 2016 yılında Nilüfer ilçesinde bulunan idare mahkemesine dava açan Aydın, “Kamunun yararını gözeterek bunun geri alınmasını talep etmekteyiz. Ulaşım dar gelirli bir vatandaş için lüks değil zarurettir. Bir kişi mecburiyetten metroya bindiğinde, tek kullanımlık kart aldığında 4 lira ve 1 lira da depozito ödüyor. Depozitoları da geri alamıyor. Yani tek kullanımlık ulaşım kartıyla 5 liraya yolculuk ediyor. 4 kişilik aile metroya bindiğinde gidiş geliş 40 lira ödeyecek. Bu mesafeye otomobille gidip gelse 10 lira benzin yakar. Toplu ulaşımın daha uygun olması gerekirken, aksine daha pahalı” demişti.

 

https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/dava-acti-borclu-cikkti-2349925/