CHP’li Atıcı’dan cennet koya ‘haremlik-selamlık’ plaj iddiası!

CHP’li Atıcı’dan cennet koya ‘haremlik-selamlık’ plaj iddiası!
16 Ağustos 2017 12:56

MERSİN’in Silifke İlçesi’nde 190 dönümlük ‘doğa harikası’ olarak tanımlanan koyun Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca 29 yıllığına özel bir şirkete kiralandığını söyleyen CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, buraya ‘harem- selamlık plajlar’ yapılacağını söyledi.

 

 

 

Ali Ekber ŞEN – Mustafa İNSAN/MERSİN (DHA)

 

 

Daha önce soru önergesiyle TBMM’ye taşıdığı yerde inceleme yapan Atıcı, kesilen ağaçları görünce tepki gösterdi. İhaleyi kazanan firma ise 2 ayrı plaj konusunda ‘Kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz’ ifadesini kullandı.

 

 

Silifke İlçesi’ne bağlı Yeşilovacık Mahallesi’nin doğal güzellikleri ile bilinen koyun özel bir şirkete kiralanması ile dünyaca ünlü koylarda hem deniz, hem ormanın talan edildiğini ileri süren Atıcı, “Çam ormanlarının denizle buluştuğu ve iki doğal koyun iç içe olduğu bu güzellikler son günlerde iş makinelerinin esareti altında kalmıştır. Orman alanında 3’er katlı en az 30 villa yapılacak. Ruhsat verilmediği halde inşaat faaliyetlerinin başlamıştır” dedi. Projede plaj kısmının ikiye bölünerek erkekler ve kadınlar plajı haline getirileceğini öne süren Atıcı, Başbakan Yıldırım’a verdiği soru önergesinin bir an önce yanıtlanmasını istiyor.

 

 

ALANA GİREREK YERİNDE İNCELEDİ

 

 

TBMM’ye taşıdığı olaya konu olan koya girerek incelemelerde bulunup açıklama yapan Atıcı burada da şunları söyledi:

 

 

“Burası ormanlık bir alan bir özel şirkete bakanlığın verdiği bilgiye göre 29 yıllığına kiraya verilmiş. Buraya 3 katlı 30 villa yapılacak. Burası Türkiye ve dünyanın en güzel en bakir koylarından bir tanesidir. Bu koyun sağı ve solu ayrı plaj olarak değerlendirilebilir. Hiçbir ruhsat alınmadan duvarlar inşa edildi. Yasa dışı olduğu içinde belediye tarafından mühürlendi. Arkasından bakanlığa bir takım sorular sorduk. Bakanlık buranın yasal olduğunu iddia etti. Ama bizim sorumuza cevap veremedi. Şimdi burada plaj ve bana göre 30 adet 3’er katlı villa yapılacak. Bu villaların yapılması için de bu yollarında açılabilmesi içinde birçok ağaç kesilmiş ve kesilecek.”

 

 

HAREM- SELAMLIK PLAJ

 

 

Yaptığı incelemede plajın ikiye ayrıldığını gördüklerini anlatan Atıcı şöyle devam etti:

 

 

“Yani bir harem-selamlık plaj uygulaması olacak. Sözleşmeyi okursanız, bir süre sonra burada bir otel olma ihtimali çok yüksek. Biz bütün bunlara karşı çıkmak zorundayız. Eğer buraya 3 katlı 30 tane villa yapacaksan hangi vatandaş burada oturacak? Kaç yıllığına kiraya verildiğini sordum bir tek bu soruya cevap olarak 29 yıll denildi. Peki, efendim ‘Burayı kime kiraladın?’ diye soruyorum yine cevap vermiyorlar. Peki, ‘Burası gerçekten harem- selamlık plaj mı olacak?’ diyorum, yine cevap yok. ’30 villa yapılacak mı?’ diyorum yine cevap vermiyorlar. Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Burayı eğer halka açacaksanız. Çıkın deyin ki ‘Ben orman bakanı olarak villa yaptırmıyorum duvarları söktürüyorum, burayı mesire alanı olarak düzenleyeceğim.’ İnsanlar gelsinler burada günü birlik işlerini yapsınlar, eğlensinler. Allah’ın bahşettiği bu güzellikten yararlansınlar. Benim duymak istediğim şey budur. Bunu söylerse orman bakanı benim burada işim biter.”

 

 

VİLLA DEĞİL, KIR EVİ

 

 

Bu arada ihaleyi alan Notus Eğitim Hizmetleri Turizm A.Ş. yetkilisi Engin Yeniçeri de Atıcı’nın yanına gelerek bilgi verdi. Zaman zaman Milletvekili Atıcı ile hararetli bir tartışma içine giren Yeniçeri, şu açıklamalarda bulundu:

“24 kişinin girdiği ihale sonucunda yıllık 170 bin TL bedel ile aldım. Bu ihale A tipi konaklamalı mesire yeri diye geçer. Sayın vekilimin bahsettiği villalar ormanın tanımı ile kır evi olarak geçer. Olduğu gibi halka açıktır. Ağaçların kesilmesi söz konusu değildir, sadece budama yapılmıştır.”

 

 

KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ

 

 

Tesisin halka açık olacağını da anlatan Yençeri, ‘harem-selamlık’ plaj iddiası için de “Bu uygulamayı kadınlara pozitif ayrımcılık olarak düşünüyorum. Ben ormanın verdiği sözleşme harici hiç bir şey yapamam, bana önerilen bütün yapıların metre karesi yüksekliği ebadı her şey bellidir. Yani ben kendi kafama göre bir şey yaparsam eğer orman benim sözleşmemi iptal eder” diye konuştu.