CHP’li Atıcı: Şiddetin sebebi Başbakan ve Sağlık Bakanlarıdır

CHP’li Atıcı: Şiddetin sebebi Başbakan ve Sağlık Bakanlarıdır
14 Mart 2014 13:45

CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, 14 Mart Tıp Bayramı’nda greve giden hekimlere destek verirken, sağlık çalışanlarının şiddet görmesinin sebebinin de Başbakan ve Sağlık Bakanları olduğunu öne sürerek, “Başbakanların ve sağlık bakanlarının hekimlerin yüce görevlerini alçaltıcı sözleri, itibarsızlaştırıcı söylemleri, halkla hekimleri karşı karşıya getirmiştir” dedi.

 

 

Tren İstasyonu önünde toplanan Mersin Sağlık Hakkı Meclisi Üyesi yaklaşık 300 sağlık çalışanı, ‘Sağlık haktır satılamaz’, ‘AKP sağlığa zararlıdır’ sloganları atarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Burada düzenlenen törende konuşan Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, hekimlerin en önemli görevinin, kendi özlük haklarını korumaktan önce halkın sağlığını korumak olduğunu söyledi. Hekimlerin Türkiye’de şiddet gördüğünü, bu şiddetin ölümlerle de sonuçlandığını belirten Atıcı şunları söyledi:

 

“Hekimler bu ülkede şiddete maruz kalıyorlar. Peki neden? Bir tek nedeni vardır. O da Başbakan ve Sağlık Bakanlarıdır. Başbakanların ve sağlık bakanlarının hekimlerin yüce görevlerini alçaltıcı sözleri, itibarsızlaştırıcı söylemleri, halkla hekimleri karşı karşıya getirmiştir. Halk sağlık çalışanlarını sever. Halk sırlarını sağlık çalışanlarına anlatır. O yüzden halk bizi sever. Halk bizi sevdiği için başbakan bizi kıskanmıştır. Kıskandığı için de bizi itibarsızlaştırmaya çalışmıştır. Halkımız gizli mahrem bilgilerini satılmasını istememektedir. Halkımız şişirilmiş rakamlarla, sağlığın iyi bir şeymiş gibi olduğunu görmek istememektedir. Halkımız hastaneye gittiğinde 11 noktada katkı ve katılım payı ödediğini farkına varmıştır. Adeta bir slogan üretmiştir. Demiştir ki, ‘Ey Başbakan. Biz sizi sağlıkla getirdik, sağlık göndereceğiz.’ Bu hükümetin gidişi sağlıkla olacaktır. Allah yollarını açık etsin.”

 

Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Galip Kırıcı ise yürüyüş boyunca taşıdıkları 3 siyah pankartın bir anlamı olduğunu belirterek, “Birinci siyah pankart, sağlıkta yıkımın adım adım izini meclise getirip, meclise sunan sağlık bakanı için. İkinci siyah pankartımız, ben hekimlere iğne dahi yaptırmam deyip hekimleri küçümseyen, değersizleştiren, itibarsızlaştıran ve Türkiye’de sağlıkta yıkımın önderi sayılan sayın Başbakanımıza. Üçüncü pankart, Türk Tabipleri Birliği’nin net bir şekilde torba yasanın hekimlerin doğduğu bu topraklara gömüleceğini belirtmelerine rağmen maalesef imzalayan sayın Cumhurbaşkanımıza” diye konuştu.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Macit Özcan, Baro Başkanı Alpay Antmen ve siyasi partilerin başkan adaylarının da destek verdiği sağlık çalışanları, Atatürk Anıtı’na çelenk koyduktan sonra eylemine son verdi.