CHP’li Atıcı: Nükleer santral ısrarı Saray’ın sonu olacak!

CHP’li Atıcı: Nükleer santral ısrarı Saray’ın sonu olacak!
4 Nisan 2018 11:51

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Danıştay Üst Kurulu’nun kararı beklenilmeden Akkuyu Nükleer Santrali’nin temeli atılarak hukukun ayaklar altına alındığını söyledi.

 

 

 

Akkuyu Nükleer Güç Santrali ÇED olumlu kararının iptaline ilişkin açtığı dava ile ilgili Danıştay 14’üncü Dairesi’nin ret kararı vermesi üzerine Danıştay Üst Kurulu’na başvurduğunu ifade eden Aytuğ Atıcı, “davacılardan jet hızı ile 3 bin liranın üzerinde keşif bedeli ve 3 bin lira civarında avukatlık bedeli talep edildiğini belirterek “iptal davası açanlar ekonomik cendereye sokularak yıldırılmak ve üst mahkemeye gitmeleri engellenmek isteniyor.” dedi.

 

Aytuğ Atıcı nükleer santralin iptali için açılan davalar henüz sonuçlanmadan Putin’in Türkiye’ye davet edilerek temel atma töreni düzenlenmesini, hukukun ayaklar altına alındığının ve siyasi iktidarın yargıyı kontrolü altına aldığının bir göstergesi olduğunu belirterek; “Temsil ettiğim insanların yaşam hakkı etkileniyor. Çocuklarımın yaşam hakkı tehdit ediliyor. Biz davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Danıştay’dan sonuç alamazsam Anayasa Mahkemesi’ne gideceğim. O da olmazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) götüreceğim. Bu ölüm santrali faaliyete geçmeyecek.” dedi.

 

 

Gayrimeşru temel atma töreninin Ankara’dan gerçekleştirildiğine dikkat çeken Atıcı, “Mersin’i nükleer ranta peşkeş çekenler, Mersinlilerin yaşam alanına pimi çekilmiş bomba koymaya çalışanlar halkın karşısına hangi yüzle nasıl çıkacaklar? Elbette korkarlar ve ancak saraydan telekonferansla bağlanırlar. Mersin halkının %86’sı nükleer santrali istemiyor. Halka rağmen bir şey yaparsanız halk sizden er ya da geç hesabını sorar. Avusturya örneği var. Hükümet nükleer santrali inşa etti ama halk ayağa kalktı. Referanduma gidildi. Halkın büyük çoğunluğu nükleer santral istemediği için bütün yatırım boşa gitti. AKP hükümeti halkın 25 milyar dolarını çarçur etmesin çünkü ne yapıp edip nükleer santrali engelleyeceğiz.” dedi.