CHP’li Atıcı: Meclis Başkanı, makam odasındaki şatafatın bedelini halktan saklamaya devam ediyor

CHP’li Atıcı: Meclis Başkanı, makam odasındaki şatafatın bedelini halktan saklamaya devam ediyor
8 Ocak 2018 09:40

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı tarafından bastırılıp dağıtılan 26. Dönem Yasama Dönemi Faaliyet Raporu’nda, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın makam odasının yenilendiği de açıklanmıştı. Fotoğraflı olarak anlatılan yenileme çalışmaları sonrasında, makam odasındaki şatafat da dikkatlerden kaçmamıştı.

 

 

 

Acil bir yenileme ihtiyacı olmamasına rağmen yapılan bu yenileme ile ilgili CHP Mersin milletvekili Aytuğ Atıcı’nın TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesi Başkanlık tarafından yanıtlanmış ve şu ifadelere yer verilmiştir:

 

 

“Bilindiği üzere, TBMM Başkanlık makamı hem yabancı ülkelerden gelen en yüksek düzeydeki devlet adamları hem de Türkiye’nin en üst düzey protokolünü ağırlamaktadır. Söz konusu makamda bulunan eşyalar eskimiş ve yıpranmış olduğundan değiştirilmiş, yapılan tadilatlar TBMM personelinin sanat marifetiyle tamamlanmıştır.”

 

 

TBMM Başkanı Kahraman, sorduğum soruların hiçbirine yanıt vermezken, makam odası için yapılan harcamanın miktarını da halkın gözünden kaçırmayı tercih etmiştir. Asgari ücretin açlık ve yoksulluk sınırlarlarının altında olduğu ülkemizde, bir makam odasının tadilatı için ne kadar para harcanmıştır ki, bu gizlenmeye devam edilmektedir.

 

 

Tadilat için kendisine geçmişte yöneltilen sorulara, “Aslan yatağından belli olur” diyen TBMM Başkanı Kahraman, şunu da iyi bilsin ki; vatandaşın vergileri ile yapılan makam odaları aslan yatağı, halkın sırtından gösteriş yapanlar da aslan olamaz.

 

TBMM Başkanı’nın sadece makam odası için değil, TBMM genelinde yaptığı tüm bütün gereksiz harcamalarının takipçisi olmaya devam edeceğiz. Halkın gözünden kaçırılan bu harcamaların hesabı elbet bir gün adil yargı önünde mutlaka tek tek sorulacaktır.