CHP’li Atıcı: Kapalı kapılar ardında neyin pazarlığı sürüyor?

CHP’li Atıcı: Kapalı kapılar ardında neyin pazarlığı sürüyor?
5 Ekim 2017 09:05

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, günlerdir kamuoyunu meşgul eden belediye başkanlarının istifası ile ilgili olarak, “Bu başkanlar niye istifa ediyor veya niye istifa ettiriliyor? Varsa bir suçları çıkarın yargı önüne. Eğer yoksa, kapalı kapılar ardında ne pazarlığı sürüyor? ” dedi.

 

 

 

Aytuğ Atıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifası ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın 6 ilin belediye başkanının istifasını istediği haberleri üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Aytuğ Atıcı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

 

TEK ADAM REJİMİ HER YERDE
“Kış lastiğinden güzellik salonlarının sorunlarına kadar her türlü kararı kendisi veren AKP Genel Başkanı, şimdi de seçimle gelmiş belediye başkanlarını değiştirmeye başladı. Bir gün eğitim sistemini değiştirilmesini isteyen, ertesi gün vergileri düzenleyen AKP Genel Başkanı, artık neredeyse ‘Bu ülkede nefes almak isteyen benden izin alacaktır’ diyecektir.

 

 

KİM İSTİFA ETTİ DEĞİL, NEDEN İSTİFA ETTİ?
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, geçtiğimiz hafta istifa etti veya ettirildi. Şimdi ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifa dedikodusu kamuoyunu meşgul ediyor. Elbette ki sadece ikisi değil, bu istifaların devam ettirileceği de artık bilinen bir gerçek haline geldi. Burada önemli olan kimin istifa ettiğinden ziyade neden istifa ettiğidir.

 

 

SEÇMENİ YOK SAYAMAZSINIZ
13 yıldır İstanbul’u yöneten Topbaş’ı, 23 yıldır Ankara’yı yöneten Gökçek’i o makamlara siz getirmediniz, bu seçmen getirdi. Şimdi bu seçmenin oyları hiçe sayılıyor. Eğer, bu isimler bir yolsuzluk, bir soruşturma veya FETÖ bağlantısı nedeniyle görevlerinden ayrılıyorlarsa, derhal yargı önünde hesap vermelidirler.

 

 

PARSELLERİN ÜSTÜ MÜ KAPATILIYOR?
Milyonlarca insanı birebir ilgilendiren bu kararlar, kapalı kapılar ardında ne pazarlıklar sonrasında alınıyor? Bu başkanlara ‘İstifa edersen, soruşturma açılmayacak’ garantisi mi veriliyor? Bülent Arınç’ın, ‘Ankara’yı parsel parsel sattı’ açıklaması hala hafızalarımızda tazeliğini koruyor. Şimdi bu parsellerin üstü mü kapatılmaya çalışılıyor? Bu başkanların halka hiç mi verecek hesabı yok?

 

 

CANI SIKILINCA BAŞBAKAN DEĞİŞTİRİYOR
AKP Genel Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti’ni kendi partisi, tüm vatandaşları da kendi seçmeni zanneden bir yönetim anlayışı içinde. Canı sıkıldığı zaman Başbakan değiştiriyor, canı sıkıldığı zaman Belediye Başkanı değiştiriyor. ‘Tek adam’ rejimine dur diyecek tek parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bizler, tüm haksız ve hukuksuz uygulamaların takipçisi olmaya ve hesabını sormaya devam edeceğiz.