CHP’li Atıcı: Egemenlik bir kişide toplanınca milli irade yok olur!

CHP’li Atıcı: Egemenlik bir kişide toplanınca milli irade yok olur!
20 Ocak 2017 16:50

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, devlet yönetiminde tüm yetkilerin bir kişide toplanmasının tehlikelerini Gambiya örneğiyle anlattı.

 

 

 

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan Aytuğ Atıcı, “Gambiya’da, seçimleri kaybeden Devlet Başkanı görevini devretmek istemediği için ülkede olağanüstü hâl ilan etmiştir. Akıllı insanlar yaşadıklarından ders alırlar, daha akıllı insanlar ise başkalarının yaşadıklarından ders alırlar. Biz de Gambiya’da yaşananlardan ders almalıyız.” dedi.

 

 

 

Devlet yönetiminde bütün yetkilerin bir kişiye verilmesinin güç zehirlenmesi ve güç bağımlılığı yapacağını ve bu durumun tehlikeli olduğunu belirten Atıcı, “Tüm yetkileri topladığınız kişi kim olursa olsun diktatör olacaktır. Güç kullandıkça daha çok güç istendiğine defalarca şahit olduk. Bu kadar yetki, insanı yedikçe acıkan, içtikçe susayan bir duruma getirir. Parti ayrımı yapmaksızın herkese sesleniyorum: Özgürlük ve bağımsızlığı karakteri hâline getiren milletimize tek adam yönetimi uymaz. Bu rejim değişikliğine “hayır” diyelim.” dedi.