CHP’li Atıcı: Demokrasimize vurulmaya çalışılan zinciri 16 Nisan’da kırıp atacağız

CHP’li Atıcı: Demokrasimize vurulmaya çalışılan zinciri 16 Nisan’da kırıp atacağız
21 Şubat 2017 17:20

Referandum tarihinin 16 Nisan olarak açıklanmasıyla birlikte çalışmalarına hız veren CHP Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Akdeniz ve Tarsus ilçelerinde başlattığı halk ziyaretlerine geçtiğimiz hafta Erdemli, Toroslar, Silifke ve Mezitli ilçelerinde devam ederek, devletin rejiminin değiştirilmesine “hayır” denmesi gerektiğini ifade etti.

 

 

 

Aytuğ Atıcı Erdemli’de Kızkalesi, Ayaş ve Kocahasanlı’da yaptığı konuşmalarda hekim kimliğini de ön plana çıkararak, “hiçbir doktor hastasına 2,5 yıl sonra kullanmak üzere ilaç yazmaz. Madem bizim ülkemizin tedavisi bu anayasa değişikliğidir, madem terör, ekonomi, işsizlik bu anayasa değişkliğiyle düzelecektir, sorarım bu anayasa neden 2.5 yıl sonra devreye giriyor” dedi.

 

 

Toroslar ve Silifke ilçelerinde mahallerdeki kıraathaneleri ziyaret ederek çalışmalarını sürdüren Atıcı, demokrasinin ayaklar altına alındığını, bu değişikliklerle yasama, yürütme ve yargının tek bir kişiye bağlandığını ve bu duruma “dur” denilmesinin gerektiğini belirtti. Demokrasiye vurulmaya çalışılan zinciri 16 Nisan 2017 tarihinde, milletin kırıp atacağını ifade etti.

 

 

Mezitli’nin Tece ve Kuyuluk mahallelerinde esnafları ve mahalle halkını ziyaret eden Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, OHAL dönemindeki karar alma sürecine değinerek, “bu kadar baskının, tutuklamanın olduğu bir dönemde vatandaşların sandık başına gitmesi, silahların gölgesinde yapılan 1982 Anayasa referandumuna benziyor” dedi.

 

 

Aytuğ Atıcı’nın, Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı kimliğiyle referanduma yönelik çalışmalarını bu hafta Hakkari, Van, Bingöl, Muş ve Bitlis’te sürdüreceği bildirildi.